Sisältöön
tampereen yliopisto: sis/luo-coms: opiskelu: tutkinto-ohjelmat: matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelma: opinto-opas: kurssisivut:
Viestintätieteiden ja luonnontieteiden tiedekunnatTampereen yliopistoViestintätieteiden ja luonnontieteiden tiedekunnat
MTTMS9 Topologia

MTTMS9 Topologia, syksy 2017

Luennot

Luennot pitää Eero Hyry ja harjoitukset Ville Puuska. Aikataulu- ja tilatiedot julkaistaan sähköisessä opetusohjelmassa.

Kurssin sisältö

Topologian tutkimuskohteena ovat ns. topologiset avaruudet ja niiden väliset jatkuvat kuvaukset. Pelkistäen topologian voidaan sanoa olevan elastista geometriaa, jossa kolmio, neliö ja ympyrä ovat ekvivalentteja kuviota. Geometristen kuvioiden ja kappaleiden kvantitatiivisilla ominaisuuksilla kuten kulman suuruudella, pituudella, pinta-alalla tai tilavuudella ei ole topologiassa merkitystä. Yhdessä algebran kanssa topologia muodostaa modernin matematiikan perustan. Topologia jakautuu lukuisiin osa-alueisiin. Kurssilla keskitytään joukko-opilliseen topologiaan. Muista topologian osa-alueista voidaan mainita erityisesti algebrallinen topologia.

Kurssikuvaus sähköisessa opetussuunnitelmassa.

Kirjallisuus

Kurssi perustuu luentoihin. Arttu Ojanperän tekemät (tarkastamattomat) luentomuistiinpanot ovat täällä.  Sähköisessa opetussuunnitelmassa on lueteltu oheislukemistoksi sopivia teoksia.

Kurssin suorittaminen ja arvostelu

Kurssi on syventävä erikoiskurssi. Topologian perustietoja tarvitaan kaikilla matematiikan osa-alueilla. Kurssi on sen takia suositeltava jokaiselle matematiikasta kiinnostuneelle opiskelijalle. Kurssi suoritetaan loppukokeella, joka pidetään keskiviikkona 13.12. klo 12.00–14.00 salisssa Päätalo A2b. Kokeessa on viisi tehtävää, joista voi saada enimmillään 30 pistettä. 

Viikkoharjoitustehtävät

Tehtävät jaetaan yleensä luennoilla. Ne ovat noudettavissa myös kanslian edessä olevasta hyllyköstä tai täältä. Tehtävistä voi saada enimmillään 5 pistettä, jotka lisätään loppukokeen pistemäärään. Nämä ovat voimassa vain heti kurssin päätyttyä järjestettävässä loppukokeessa.

Linkkejä

 
Ylläpito: eero.hyry@uta.fi
Muutettu: 28.8.2017 8.57 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti