Sisältöön
tampereen yliopisto: sis/luo-coms: opiskelu: tutkinto-ohjelmat: matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelma: opinto-opas: kurssisivut: mtttp1 tilastotieteen johdantokurssi:
Viestintätieteiden ja luonnontieteiden tiedekunnatTampereen yliopistoViestintätieteiden ja luonnontieteiden tiedekunnat
MTTTP1 Tilastotieteen johdantokurssi

MTTTP1 Tilastotieteen johdantokurssi, syksy 2016

Ajankohtaista

02.08.2017

Tällä sivulla on syksyn 2016 kurssin tietoja. Seuraava toteutuskerta syksyllä 2017.

23.03.2017

Tentin 16.3. tulokset Wentissä ja myös NettiOpsussa/NettiRekassa.

09.02.2017

Tentin 2.2. tulokset Wentissä ja myös NettiOpsussa/NettiRekassa.

21.12.2016

Tentin 16.12. tulokset huomenna Wentissä ja myös NettiOpsussa/NettiRekassa.

01.12.2016

Tentin 24.11. tulokset Wentissä ja myös NettiOpsussa/NettiRekassa.

Seuraava uusintatentti 16.12.

11.11.2016

Tentin 1.11. tulokset huomenna Wentissä ja myös NettiOpsussa/NettiRekassa.

Jos tenttisuorituksesi on hyväksytty, mutta harjoitustyö vielä hyväksymättä, niin suoritus rekisteröidään vasta harjoitustyön hyväksynnän jälkeen.

Tentin 10.11. tulokset julkaistaan 17.11.

Seuraava uusintatentti 24.11. (ilmoittatuminen päättyy 22.11.)

14.10.2016

Luennot päättyneet, harjoitukset vielä viikolla 42. Opetukseen liittyvä tentti ti 1.11.2016 klo 16.15-19.00 ls. A1, johon voi osallistua, jos on tehnyt syksyn 2016 aikana vähintään 30% laskuharjoituksista ja jättänyt harjoitustyön ennen tenttiä tarkastettavaksi (tai se on hyväksytty aiemmin). Tähän tenttiin ei tarvitse ilmoittautua.

Lukuvuoden muut tenttimahdollisuudet ks. Kurssi-info.

Kurssille ilmoittatuminen ei ole enää tämän sivun kautta mahdollista. Omatoimisesti opiskelevat voivat tarvittaessa pyytää Moodle-avaimen luennoitsijalta.

23.09.2016

SPSS-harjoitusten ryhmäjako tehty, ks. tarkemmin

21.09.2016

Jatkossa lähetän tiedotteita vain Moodle-alueella oleville opiskelijoille. En käytä tässä enää ilmoittautumisen yhteydessä annettuja osoitteita, koska ne eivät kaikki ole oikein tai eivät toimi ryhmäpostitukseni yhteydessä. Olennaisimmat tulevat löytymään myös tältä ajankohtaispalstalta.

13.09.2016

Lähetin tänään luennon jälkeen kaikille kurssilaisille sähköpostia. Se ei mennyt ilmeisesti perille ainakaan hotmail-osoitteen antaneille. Jos et saanut viestiäni tai aiemmin lähettämääni tervetuloviestiäni, niin lähetä minulle yliopiston sähköpostiosoitteesi, niin saat viestit jatkossa. Huom. Tiedotuskäytäntöjä muutettu 21.9.

08.09.2016

SPSS-harjoituksissa opetetaan harjoitustyön tekemiseen soveltuvan tilastolaskentaohjelman käyttöä. Harjoituksissa tehdään annetut tehtävät, jotka löytyvät ohjeineen sivuvalikosta Harjoitukset. Ne voi hyvin tehdä omatoimisestikin. Jos aioit käydä  SPSS-harjoituksissa, niin ilmoittaudu antamalla ryhmätoiveesi tässä (linkki poistettu) viimeistään ke 21.9.   Annathan toiveesi vasta sitten, kun olet varma osallistumisestasi. Huomaa, että viikoilla 39, 41 ja 42 on sekä lasku- että SPSS-harjoitukset. Jos laskuharjoitusryhmäsi on keskiviikkona, niin valitse joko maanantain tai tiistain SPSS-ryhmä. Jos haluat muuttaa SPSS-ryhmätoivettasi, niin anna toiveesi uudelleen. Tuorein toive huomioidaan. Ryhmäjako tehdään toiveiden perusteella ja ilmoitetaan sähköpostilla viimeistään 23.9.

08.09.2016

Tähän mennessä opintojaksolle ilmoittautuneille on lähetetty tervetuloviesti, viesti lähetetään myös myöhemmin ilmoittautuneille. Jos et ole saanut viestiä, niin pyydä luennoitsijalta.

31.08.2016

Aloitusluennon paikka muuttunut, luento torstaina 8.9.2016 klo 10.15-12, Päätalo D10a. Tervetuloa!

02.08.2016

Ilmoittaudu kurssille ja laskuharjoitusryhmään tässä (linkki poistettu). Ilmoittautumisen yhteydessä valittavina on vain ne ryhmät, joissa on tilaa. Matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelman opiskelijoille on varattu paikkoja kaikkiin ryhmiin, tarvittaessa yhteydenotto luennoitsijaan. Ilmoittautumisesi EI valitettavasti näy NettiOpsussa, joten sitä voi siellä myöskään muuttaa tai perua (perumiset, tiedustelut ja  muutospyynnöt luennoitsijalle). Laskuharjoitusryhmäsi on se, johon ilmoittauduit. Tästä ei tule myöhemmin erillistä vahvistusta, joten kirjaathan itsellesi ylös oman ryhmäsi! 

SPSS -harjoituksiin ilmoittaudutaan myöhemmin opetuksen alettua.

Opetuksen tukena käytetään Moodle -oppimisympäristöä, jossa annetaan mm. ohjeita laskuharjoitustehtäviin liittyen ja jossa voi tehdä harjoitustyöhön liittyviä tarkastuksia. Myös keskustelu on mahdollista.  Keskusteluun osallistuminen ja sen seuraaminen on vapaaehtoista. Ensimmäisellä kerralla Moodle -alueelle kirjautuessa tarvitaan avain, joka lähetetään opetuksen alettua kurssille ilmoittautuneille tervetuloviestin yhteydessä. Huomaa, että tämä sivusto on kurssin kotisivu, ei Moodle-alue!

Opintojakson voi myös opiskella osallistumatta luennoille tai harjoituksiin. Omatoimisessa opiskelussa voi käyttää tukenaan avuksi tehtyä ohjeistusta. Itsenäisesti opiskelevat voivat myös hyödyntää Moodle-aluetta. He voivat myös halutessaan ilmoittautua opintojaksolle, jolloin he saavat opettajalta samat tiedotteet kuin opetukseen osallistuvatkin.

02.08.2016

Tällä sivulla julkaistaan syksyn 2016 periodin I toteutusta koskevat ajankohtaistiedot ja ohjeet. Kurssille voidaan ottaa kaikki mukaan haluavat opiskelijat. Tähän toteutukseen liittyy myös itsenäinen opiskelumahdollisuus koko lukuvuoden ajan. Keväällä 2017 on toinen erillinen toteutus, jossa opiskelijamäärä on rajattu. Lisäksi  toteutus avoimena yliopisto-opetuksena (iltaryhmä, periodi II).

Ilmoittautuminen opintojaksolle ja laskuharjoitusryhmiin tällä sivulla myöhemmin, ei siis NettiOpsun kautta. SPSS-harjoituksiin ilmoittautuminen myöhemmin opetuksen alettua.

Alavalikoista Opetusajat, Kurssi-info, Luennot, Harjoitukset, Harjoitustyö, Usein kysyttyä löydät oppimateriaalin ja muu infon. Kaikki linkit ja alavalikot eivät ole vielä toiminnassa ja sivut ovat vielä hyvin puutteellisia. Puuttuvia tietoja täydennetään heti kun mahdollista.

Opetukseen liittyvä tentti 1.11.2016, ks. tarkemmin Kurssi-info.

Kaikki lukuvuoden tenttimahdollisuudet (kesätenttiä lukuun ottamatta) näkyvät NettiOpsussa.

 
Ylläpito: raija.leppala@uta.fi
Muutettu: 2.8.2017 16.30 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti