Sisältöön
tampereen yliopisto: sis/luo-coms: opiskelu: tutkinto-ohjelmat: matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelma: opinto-opas:
Viestintätieteiden ja luonnontieteiden tiedekunnatTampereen yliopistoViestintätieteiden ja luonnontieteiden tiedekunnat
Matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelma

Täydennyksiä opinto-oppaaseen 2010–2012

HUOM. Sivua ei päivitetä, ja tiedot koskevat vain tiettyjä opiskelijoita. Opinto-oppaan 2010-2012 mukaan voi valmistua 31.7.2015 saakka.

Luonnontieteiden kandidaatin tutkinnossa, pääaineena tilastotiede, pakollisia matematiikan opintoja on 20 op, joihin voi sisällyttää kansantaloustieteen opintojakson KTALA120 Taloustieteen matematiikka I (6 op).

Filosofian maisterin tutkintoon, pääaineena tilastotiede, kuuluva pakollinen opintojakso TILTS1 Tilastollinen päättely II voidaan korvata opintojaksolla TILTS5 Bayesiläinen data-analyysi.

Tutkintoon vaadittavista matematiikan opinnoista

Tilastotieteen vaatimusten mukaan LuK ja FM tutkinnoissa edellytetään matematiikan opintoja yhteensä 30 opintopistettä. Ennen 1.8.2010 edellytettiin matematiikan opintoja yhteensä 40 opintopistettä. Alennettu matematiikan opintojen vaatimus koskee kaikkia tilastotieteen pääaineopiskelijoita.

Siirtymävaiheen säännöistä on todettu opinto-oppaassa: "Ennen syksyä 2010 opintonsa aloittaneet opiskelijat voivat halutessaan noudattaa opintojen alkaessa tai aikana voimaan tullutta opetussuunnitelmaa, vanhan tutkintojärjestelmän (ennen syksyä 2005) mukaisen suunnitelman mukaan ei voi kuitenkaan enää valmistua. Epäselvissä tapauksissa on syytä sopia kokonaissuunnitelmasta tilastotieteen professorin kanssa."

Matematiikkaa riittää kuitenkin sisällyttää opintoihin vain nykyisten vaatimusten mukaiset 30 op, vaikka suorittaisikin tilastotieteen pääaineopinnot jonkin ennen 1.8.2010 voimassa olleen opetussuunnitelman mukaisesti (jos siis on siihen oikeutettu yllä olevan siirtymäsäännön perusteella).

 
Ylläpito: mtt-studies@sis.uta.fi
Muutettu: 7.6.2012 15.29 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti