Sisältöön
tampereen yliopisto: sis/luo-coms: opiskelu: tutkinto-ohjelmat: tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelma: opinto-opas: kurssisivut:
Viestintätieteiden ja luonnontieteiden tiedekunnatTampereen yliopistoViestintätieteiden ja luonnontieteiden tiedekunnat
TIEY1 Opintojen ohjattu suunnittelu

Tämä jakso on tarkoitettu opiskelijoille, jotka suorittavat sekä kandidaatin että maisterin tutkinnon. Suoraan maisterin tutkintoon valittujen tulee HOPS-ohjauksen osalta olla yhteydessä maisteriohjelmansa vastaavaan professoriin (ks. maisteriohjelmien yhteyshenkilöt) ja/tai opintokoordinaattoriin (Heli Rikala, cs-studies@uta.fi).

Ajankohtaista

(27.8.2017) Koulutusohjelman kaikki uudet LuK-vaiheen opiskelijat (syksyllä 2017 aloittavat ja aiemmin poissaoleviksi ilmoittautuneet) osallistuvat tietojenjäsittelytieteiden HOPS-toimintaan eli pakolliseen HOPS-opintojaksoon TIEY1 Opintojen ohjattu suunnittelu (2op). Toiminnasta kerrotaan tarkemmin Orientoivien opintojen tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelman esittelyosuuksissa tiistaina 29.8.2017 klo 9:15 (luentosali A1, päätalo) ja keskiviikkona 30.8.2017 klo 9:15 (luentosali A1, päätalo).

Opintosuunnitelman teosta

Yksi HOPS-ohjauksen keskeisimmistä osista on opintosuunnitelman laadinta. Jokaisen opiskelijan tulee laatia syksyn alussa suunnitelma siitä, mitä kursseja aikoo suorittaa kyseisen lukuvuoden syksyllä ja keväällä. Opintosuunnitelman kevättä koskevaa osaa on hyvä vielä tarkistaa vuodenvaihteessa, koska keväällä suoritettavissa olevien kurssien opetusohjelma ei ole vielä välttämättä valmis syksyn alussa.

Aiemmin käytössä olleista pdf-muotoisista HOPS-lomakkeista on luovuttu. Opintosuunnitelmat tehdään sähköisesti seuraavien ohjeiden mukaisesti:

 • Kirjaudu peruspalvelutunnuksellasi sivustolle wetodev.sis.uta.fi.
 • Klikkaa linkkiä "HOPS" ja tarvittaessa sen jälkeen vielä "Register".
 • Koosta opintosuunnitelmasi HOPS-sivulla.
  • Lisää tai poista kursseja kurssin alkuajankohtaa vastaavan valintalaatikon avulla. Valintalaatikko antaa valita opinto-ohjelmassa listattuja kursseja. Valintalaatikossa on automaattinen täydennystoiminto, joten kurssin valinta onnistuu helpohkosti alkamalla kirjoittaa laatikkoon kurssin koodi ja/tai sen nimi, jolloin kurssin pitäisi melko nopeasti ilmestyä tarjolle valintalistaan (jos etsimäsi kurssi on opetusohjelman mukaan tarjolla). Kurssin poisto tapahtuu klikkaamalla jo valitun kurssin kohdalla olevaa ruksia.
  • Sivun yläosassa on esitetty tietojenkäsittelytieteiden kandidaattiohjelman tutkintorakenne, jota voi käyttää apuna tutkintoon sopivien kurssien valikoimiseksi.
  • Kun olet saanut opintosuunnitelman valmiiksi, tallenna se tietokantaan sivun alaosassa olevan napin avulla. Opintosuunnitelman valmistelua voi tallennuksen jälkeen vielä jatkaa (ja tallentaa uudelleen), joten tallennusta ei tarvitse arkailla.
 • MUISTETTAVAA:
  • Koko lukuvuoden opintosuunnitelmaan tulisi sisällyttää vähintään 60 op opintoja, ja opintokuorma kannattanee jakaa mahdollisuuksien mukaan melko tasaisesti syksyn ja kevään kesken.
  • Ensimmäisenä vuonna tulisi käydä ainakin tietojenkäsittelytieteiden yleiset kurssit TIEY2 ja TIEY4 sekä tietojenkäsittelytieteiden perusopinnot TIEP1, TIEP2, TIEP3, TIEP4 ja TIEP5.
  • Pakollisia kielikursseja kannattaa suorittaa jo ensimmäisenä opintovuotena.

Jos olet syksyllä 2017 aloittanut opiskelija, tee opintosuunnitelma ke 30.8 mennessä!

Jos olet toisen (2016 aloittanut) tai kolmannen (2015 aloittanut) vuoden opiskelija, tee opintosuunnitelma su 10.9 mennessä.

Katso myös verkossa oleva tietojenkäsittelytieteiden info-sivu opintojen aloittamisesta ja lisätietoa kandidaatin tutkinnon suorittamisesta.

Hyödyllisiä linkkejä:

Opiskelijatuutoroinnista

Myös opintosuunnan opiskelijajärjestö Luuppi ry järjestää tutortoimintaa, joka on siis eri ohjaustoimintaa kuin tiedekunnan järjestämä opintojen ohjattu suunnittelu. Luupin järjestämän tuutoroinnin kohdalla on kyse vapaaehtoisesta vertais- eli opiskelijatuutoroinnista. Luupin tutortoimintaan pääset mukaan Orientoivien opintojen yhteydessä. Mikäli et pääse paikalle, mutta haluat mukaan Luupin tutortoimintaan, ota yhteyttä Luupin tutorvastaaviin (yhteystiedot löytyvät sivulta http://www.luuppi.fi/tutornet/).

Opettajatuutorien omat sivut (tunnus ja salasana tarvitaan)

 
Ylläpito: heikki.hyyro@uta.fi
Muutettu: 14.11.2017 14.53 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti