Sisältöön
tampereen yliopisto: sis/luo-coms: opiskelu: tutkinto-ohjelmat: tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelma: opinto-opas: kurssisivut: tiey4 tietotekniikkataidot (t3-kurssi): elokuu 2017:
Viestintätieteiden ja luonnontieteiden tiedekunnatTampereen yliopistoViestintätieteiden ja luonnontieteiden tiedekunnat
TIEY4 Tietotekniikkataidot (T3-kurssi)

Oikopolkuja - T3 ELOKUU

Weto
Harjoitusten palautus ja arviointi

Moodle
Kurssin keskustelualue
(kurssiavain jaetaan luennolla ja löytyy Wetosta)

AIKATAULU

Kurssilaiset ja harjoitusryhmät

Kurssin mikroluokat kartalla

AJANKOHTAISTA
T3 ELOKUU 2017

to 7.9. Kurssiarvostelu on valmistunut ja lähetetty eteenpäin kirjaamoon. Se milloin suoritusmerkinnät näkyvät NettiOpsussa riippuu kirjaamon kiireistä. Hyväksyttyjen lista nähtävillä myös Wetossa. Kiitokset osallistumisesta ja onnittelut opintopisteistä erityisesti niille, joille ne olivat ensimmäiset! :)
ma 28.8 H11 vertaisarviot arvottu. Viimeisiä arviointeja tarkastetaan, jos saat aiheesta sähköpostia niin toimi sen mukaisesti.
pe 28.5. Vertaisarviot 9 ja 10 arvottu. 
pe 25.8. Harjoitus 11 on julkaistu. Tukea saa Moodlesta ja mikroluokkatuesta tänään kuuteen saakka.
to 24.8. Tutkimusosallistujia etsitään syömistutkimukseen virtuaalisessa ympäristössä. Palkkiona leffalippu. Lisää infoa tästä linkistä.
ke 23.8. Viimeistään huomenna tulossa jakoon myös kertausharjoitus 11. Kertausharjoituksella voi kerätä pisteitä ja paikata yhden väliin jääneen palautuskerran. Se ei ole pakollinen. Palautus wetoon 28.8. 18:30 mennessä ja arviointi wetossa 30.8. klo 18:30 mennessä.
ma 21.8. Huominen luento taulukkolaskennasta salissa Pinni B1100 klo 8:15, tervetuloa!
ma 21.8. Vertaisarvioinnit harjoituksille 5 ja 6 on arvottu Wetossa.
ma 21.8. Harjoitukset 7, 8 ja 9 on julkaistu ennakkoon taustamateriaaleineen.
ma 21.8. Harjoituksesta 5 oli äsken parin minuutin ajan ladattavissa päivitysvirheen vuoksi vanha versio, jossa tehtävässä 4 käytetään Zotero-nimistä ohjelmaa. Tätä tehtävää ei voi enää tehdä. Nyt jaossa taas oikea versio.
ma 21.8. Tietojenkäsittelytieteiden opiskelijat ja muutkin jotka haluavat harjoituksessa 9 julkaista www-sivun verkossa yliopiston palvelimella tarvitsevat kotisivujen käyttöoikeuden. Käyttöoikeutta haetaan Nettikatissa kirjautumalla ensin sisään ja painamalla sitten "Hae käyttöoikeutta" Kotisivu-kohdasta. Hae käyttöoikeus jo valmiiksi.
to 17.8.. Harjoitusryhmät alkavat pyöriä tänään kello 8 alkaen, tervetuloa. Ryhmiä vedetään tänään samoissa viidessä luokassa missä peruskäyttöryhmiäkin: ML7, ML8, ML40, ML51 ja ML1084. Poikkeustilanteena ryhmissä 6 ja 11 klo 9:30-11:00 ja 11:00-12:30 sekä ryhmässä 11 klo 16:30-18:00 ei ole tänään opettajaa kokoaikaisesti paikalla Juhanin päällekkäisten työtehtävien vuoksi. Luokassa ML7 voi tuolloinkin halutessaan tehdä harjoituksia, Antti käy välillä katsomassa onko kysymyksiä.
ke 16.8. Harjoitusryhmät on julkaistu oikopoluissa niiden osalta, jotka nimensä julkaisun ovat sallineet. Jos oma ryhmäsi ei millään sovi, voit kokeilla olisiko jossain muussa ryhmässä tilaa.
ti 15.8. Vertaisarvioitavat työt jaettu huomautuksin, katso tarkemmin Wetosta kurssin sivulta. Arviointi näyttäisi toimivan normaalisti.
ma 14.8. Maanantain peruskäyttöryhmissä oli jonkun verran vapaata, mistä voisi ennakoida näin olevan myös tiistaina. Jos siis lähiopetus tuntuu hyvältä idealta, peruskäyttöryhmiin voi mennä toistamiseenkin.
ma 14.8. Laita mikroluokkien kulkukorttina toimiva opiskelijakortti heti tilaukseen, jos et ole sitä jo tehnyt. Opetusaikoina opettajat pyrkivät availemaan ovia kortittomillekin. Lisäksi mikroluokka 10 Päätalon toisessa kerroksessa on auki toistaiseksi ilman kulkukorttia.
ma 14.8. Starttiluennolla myöhäisilmoittautuneet: Ilmoittautukaa vielä lomakkeen kautta tämän päivän aikana. Ilmoittautumislinkit alla kohdassa ilmoittautuminen kurssille ovat auki.

Myöhäisilmoittautuneet pääsevät kirjautumaan wetoon viimeistään huomenna 15.8., kun tiedot saadaan siirrettyä lomakkeista.
ma 14.8. Kurssi alkaa noin puolen tunnin kuluttua Päätalon salissa D10A+B, tervetuloa! 
su 13.8. Pyynnöstä välitämme alla kurssilaisille tiedotteen mahdollisuudesta osallistua tutkimukseen ja tienata elokuvalippu.

Tampereen yliopistossa on kehitteillä uusi menetelmä, jonka tarkoituksena on parantaa kuulemista sekä kuulemiseen liittyviä kokemuksia. Etsimme nyt tutkimukseen yli 15-vuotiaita suomenkielisiä osallistujia, joilla on jonkinasteinen kuulonalenema. Kuulonaleneman ei tarvitse olla lääketieteellisesti diagnosoitu. Kuulokojeen käyttäminen ei rajoita tutkimukseen osallistumista eikä mahdollista kuulokojetta tarvitse poistaa tutkimuksen ajaksi.

Tutkimus toteutetaan 14.–18.8.2017 Tampereen yliopiston käytettävyyslaboratoriossa (Pinni B 1067). Tutkimuksen aikana osallistujat kuuntelevat äänitteitä ja erittelevät kuulemaansa. Tutkimuksessa pyydetään myös kertomaan kokemuksista liittyen uuteen menetelmään. Osallistuminen kestää noin tunnin ja jokainen tutkimukseen osallistunut saa palkkioksi elokuvalipun.

Tutkimusta varten kerättäviä henkilötietoja käytetään ainoastaan tutkimustarkoituksiin ja niitä käsitellään luottamuksellisesti. Tutkimuksen tulokset raportoidaan siten, ettei yksittäistä osallistujaa voida tunnistaa.

Apusi auttaa meitä tutkimaan ja kehittämään apuvälineiden toimivuutta. Testituloksia hyödyntämällä parempien apuvälineiden kehittäminen on jatkossa mahdollista. Otathan yhteyttä pian! Kerro myös kaverillesi, sillä tarvitsemme mahdollisimman paljon osallistujia.

varaa aikasi Yhteydenotot ja lisätietoja: Heidi Martikainen, heidi.martikainen@uta.fi

Varaa aikasi Doodle kalenteriin tästä.

pe 11.8. Ilmoittautuminen on päättynyt. Kurssille hyväksyttyjen lista oikopoluissa niiden osalta, jotka nimensä julkaisun ovat sallineet. Listassa nimitietojen jälkeen myös peruskäyttöryhmä (numero, ajankohta ja mikroluokka). Info omasta peruskäyttöryhmästä kerrotaan myös avausluennolla. Kaikki ilmoittautuneet hyväksyttiin kurssille.
ti 8.8. Kaikki ilmoittautuneet mahtuvat kurssille. Hyväksyttyjen lista julkaistaan "oikopolkuja"-kohdassa ilmoittautumisajan päätyttyä.
ma 7.8. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 9.8.2017 saakka, linkit alapuolella kohdassa Ilmoittautuminen kurssille.
su 30.7. Kurssille tähän mennessä hyväksyttyjen lista on julkaistu, linkki oikopoluissa oikealla. Kurssille on tähän mennessä ilmoittautunut n. 360 opiskelijaa, mikä tarkoittaa sitä että kurssilla on edelleen runsaasti tilaa.

ke 27.7. Kurssin korvaaminen.

Ohesta löytyy ohjeet siihen, miten tämän kurssin voi korvata aiemmilla opinnoilla (kolmas valinta valikossa vasemmalla).

Kurssi ei ole pakollinen suoraan maisteriopintohin tuleville. Jos haluaa päivittää tietojaan ja taitojaan, voi kurssin luennoille vapaasti osallistua vaikka ei aikoisi sitä suorittaakaan. Samaten kaikki kurssimateriaali on vapaasti saatavissa LUENNOT JA HARJOITUKSET -sivun kautta (tulevat näkyviin tänne syksyn kurssille sitä mukaa kun kurssi etenee).

ti 21.6. Ilmoittautuminen kurssille

UUDET OPISKELIJAT (ilmoittautuminen 6.8.2017 9.8.2017 mennessä):
Hanki ensin itsellesi ppt-tunnus (ks. tarkemmin alla) ja sen jälkeen
ilmoittaudu kurssille osoitteessa http://bit.ly/T3-2017-elokuu

VANHAT OPISKELIJAT (ilmoittautuminen 31.7.2016 9.8.2017 mennessä)
Jos kurssille mahtuu, mukaan otetaan mukaan myös vanhoja opiskelijoita.
ilmoittautuminen osoitteessa bit.ly/T3-elokuu-vanha-opiskelija

Jos joudut jostain syystä perumaan ilmoittautumisesi, voit tehdä sen osoitteessa: bit.ly/T3-peruutus

ti 21.6. Peruspalvelutunnus (ppt)

Voidaksesi ilmoittautua kurssille, tarvitset ppt:n. Se tarvitaan, jotta voit käyttää yliopiston tarjoamia tietoteknisiä palveluita.Elllet ole vielä hakenut sitä itsellesi, sen saamiseksi
  1. Ilmoittaudu ensin yliopistoon, ellet ole sitä vielä tehnyt (ohjeet saat uudelle opiskelijalle postitettavan materiaalin mukana).
  2. Odota kaksi-kolme päivää, jotta tietosi ehtivät kirjautua yliopiston järjestelmään.
  3. ppt on muotoa xx999999. Nouda se itsellesi tunnistautumalla pankkitunnusten avulla yliopiston salasanan asettamis- ja vaihtopalvelussa osoitteessa www13.uta.fi (sinun tulee muistaa sekä ppt, että sille asettamasi salasana).
pe 25.5. Kurssin aloituspäivä on maanantai 14.8.

Elokuun intensiivikurssi on esisijaisesti suunnattu uusille opiskelijoille. On suositeltavaa, että mahdollisimman moni uusi opiskelija kävisi tämän kurssin jo elokuun intensiivikurssina. Kurssi suoritetaan kahden viikon intensiiviopetuksena, joten kurssilaisten on syytä varautua suorittamaan kurssia kokopäiväisesti. Kurssilla on tarjolla paljon ohjausta ja tukea harjoitusten tekemiseen, joten ripeästä tahdista huolimatta kurssi on suoritettavissa ilman tietoteknisiä pohjatietoja.

Kurssi alkaa pakollisella aloitusluennoilla 14.8. klo 8-13 ls D10 A+B (päätalon alakerran iso luentosali), ja kestää kaksi viikkoa (+ pari päivää viimeisten vertaisarviointien tekemiseen).

Tällä sivulla annetaan ohjeet ilmoittautumiseen ennen heinäkuun alkua. Kurssille otetaan myös vanhoja opiskelijoita jos siihen saa luvan sähköpostitse kurssin pitäjältä. Käytännössä luvan saa jos kurssille vaan mahtuu mukaan.

Sivut täydentyvät muutenkin elokuussa kurssin kuluessa, joten kurssille osallistuvien oletetaan seuraavan näitä sivuja aktiivisesti koko kurssin ajan!

 
Antti Sand ja Juhani Linna, TAUCHI, PinniB
Ylläpito: t3.kurssi@sis.uta.fi
Muutettu: 7.9.2017 13.25 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti