Sisältöön
tampereen yliopisto: yhteiskuntatieteiden tiedekunta: opiskelu: tutkinto-ohjelmat: logopedian tutkinto-ohjelma:
Yhteiskuntatieteiden tiedekuntaTampereen yliopistoYhteiskuntatieteiden tiedekunta
Logopedian tutkinto-ohjelma

Puheen tutkimuksen keskus - PuTuKe

 

Puheen tutkimuksen keskus, PuTuKe on Tampereen yliopiston logopedian tutkinto-ohjelman opetus- ja tutkimusklinikka. PuTuKe toteuttaa yliopiston yhteiskunnallista vaikuttavuutta osallistumalla puheterapian ammattikäytäntöjen kehittämiseen, toteuttamiseen ja tutkimukseen.  PuTuKe tuottaa kuntoutus-, koulutus- ja tutkimuspalveluita ja sen toiminta niveltyy tutkinto-ohjelman muihin toimintoihin omana toimintayksikkönään.

Kuntoutuspalvelut

PuTuKen tuottamat kuntoutuspalvelut toteutetaan pääosin logopedian tutkinto-ohjelman opetukseen liittyvänä toimintana. Palveluista vastaa tutkinto-ohjelmassa työskentelevät laillistetut puheterapeutit. Palveluna tuotetaan kuntoutusselvityksiä,  yksilöllisiä kuntoutusjaksoja ja ryhmäkuntoutusta.

Kuntoutuspalvelut toteutetaan Puheen tutkimuksen keskuksen opetusklinikassa, osoitteessa Kalevantie 4, Päätalo, 0 kerros. Palveluita tarjotaan puheen ja kielen kehityksen viivästymiin ja poikkeamiin, äänihäiriöihin ja neurologisperäisiin kommunikaatiohäiriöihin. Asiakkaat tulevat PuTuKeen pääosin kuntien maksusitoumuksella. Kuntoutuspalveluiden yhteyshenkilönä toimii yliopisto-opettaja Anna Oksa, p.050 4211063,  anna.m.oksa@uta.fi

Kuntoutusselvitys
Kuntoutusselvitys tehdään 3-5 käyntikerran aikana.  Kuntoutusselvityksessä määritellään häiriön laatu ja vaikeusaste ja suunnitellaan tarvittavat kuntoutustoimenpiteet. Kuntoutusselvityksestä kirjoitetaan asiakkaalle yhteenveto.

Yksilölliset kuntoutusjaksot
Kuntoutusjakson pituus sovitaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeen mukaan. Kuntoutusjakson alussa hoitava puheterapeutti ja huoltaja/asiakas allekirjoittavat yhteistyösopimuksen, jossa määritellään kuntoutuksen kesto, tiheys ja luvat yhteydenottoihin. Kuntoutusjaksosta kirjoitetaan asiakkaalle yhteenveto.

Ryhmäkuntoutus
Afaattisille puhujille ja heidän omaisilleen järjestään kommunikaatiokoulu. Kommunikaatiokoulu kokontuu erikseen sovittuina ajankohtina yhteensä kymmenen kertaa lukuvuoden aikana. 
Lukuvuosittain pidetään lasten ryhmäkuntoutuksena sana-tai kerrontakoulua. Sanakoulua järjestetään yhetistyönä Pirkanmaan dysfasiayhdistys ry:n ja se on tarkoitettua 6-8-vuotialle lapsille, joilla on kielellisiä ongelmia. Kerrontakoulussa harjoitellaan kouluikäisten lasten kanssa kerrontataitoja.
Satunnaisesti järjestetään myös huuliolukuklinikka ja ääniryhmiä. Lisätietoja kaikista ryhmistä opetuskoordinaattori Anna Oksalta.

Koulutuspalvelut

Puheen tutkimuksen keskukselta voi tilata erilaisia kommunikaatioon ja äänenkäyttöön liittyviä koulutuksia. Koulutukset suunnitellaan tilaajan tarpeiden mukaan.

Tutkimuspalvelut

Puheen tutkimuksen keskus tekee erilaisia tilaustutkimuksia ja selvityksiä logopedian alalta. Tutkimuksen tilaamisesta kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä logopedian professori Anna-Maija Korpijaakko-Huuhkaan.

 
Ylläpito: soc.info@uta.fi
Muutettu: 31.1.2018 13.34 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti