Sisältöön
tampereen yliopisto: yhteiskuntatieteiden tiedekunta: opiskelu: kansainvälisyys opinnoissa: kahdenväliset vaihdot:
Yhteiskuntatieteiden tiedekuntaTampereen yliopistoYhteiskuntatieteiden tiedekunta

YKY:n vaihtokohteiden kuvaukset

Tällä sivulla on listattu YKY:n vaihtokohteista kerättyä lisätietoa.
Näistä lisätiedoista huolimatta opiskelija on velvollinen tutustumaan vaihtokohteisiin ja niiden tarjontaan omatoimisesti ja huolellisesti.


ESPANJA

Universidad de Alicante, Espanja

Yliopiston verkkosivut
Yksi sosiaalityön opiskelija vuosittain voi lähteä Alicanteen vaihtoon yhdeksi lukukaudeksi. Opetuskieli on espanja. Yliopisto järjestää espanjan kielen kurssin vaihto-opiskelijoille, mutta on hyvä osata espanjaa jo ennen vaihdon alkua. Yliopiston kautta on mahdollista saada majoitusta tai asunnon voi etsiä itse. Tältä sivulta lisätietoa kurssitarjonnasta (Undergraduate programmes, regular courses) sekä muuta hyödyllistä informaatiota. Kauppatieteellisen tiedekunnan sisällä voi valita muitakin kursseja kuin sosiaalityötä.

Universidad de Alcalá de Henares, Espanja

Yliopiston verkkosivut
Vaihto on ensisijaisesti tarkoitettu historian opiskelijoille. Paikkoja on yksi ja vaihdossa voi olla 9 kk yhteensä. Opetus espanjaksi. 

Universitàt de Barcelona, Espanja

Yliopiston verkkosivut
Opetus on suurimmaksi osaksi katalaaniksi, hajanaisia englannin kielellä opetettuja kursseja saattaa olla. Yliopiston yhteydessä on majoitusta tarjoava organisaatio.

IRLANTI

Maynooth University, Maynooth, Irlanti

Yliopiston verkkosivut
Yksi opiskelija voi lähteä lukuvuodeksi vaihtoon tai kaksi lukukaudeksi. Kursseja vaihto-opiskelijoille tarjolla kolmessa eri tiedekunnassa, Faculty of Arts, Celtic Studies & Philosophy, Faculty of Social Sciences, Faculty of Science and Engineering. Ks. What can I study?-osio International Officen sivuilla.

TaY:n opiskelijan vaihdossa tekemästä musiikkivideosta voi katsella maisemia!

ITALIA

Università degli studi di Milano-Bicocca, Italia

Yliopiston verkkosivut
2 opiskelijaa voi lähteä lukukaudeksi vaihtoon. Opetuskielenä on italia. Yliopiston kautta on mahdollista saada asuntolapaikka. Lisätietoa Erasmuksille täällä
Näiden kahden edellämainitun opiskelijan lisäksi vaihtoon voi lähteä ensisijaisesti kaksi historian opiskelijaa, yhteensä 12 kuukaudeksi.

Libera Università Maria Ss.ma Assunta (LUMSA), Rooma, Italia

Yliopiston verkkosivut
Vaihtopaikat ovat ensisijaisesti historianopiskelijoille. Paikkoja on yksi, ja vaihtoaika yhteensä 9 kk. Opetus pääsääntöisesti italiaksi.

Università degli studi di Urbino, Italia

Yliopiston verkkosivut
2 opiskelijaa voi lähteä Urbinon yliopistoon vaihtoon lukukaudeksi tai koko lukuvuodeksi. Opetuskieli on italia, yksittäisiä englanninkielisiäkin kursseja voi löytyä. Yliopiston kautta voi saada asuntolapaikan.

Università degli studi di Parma, Italia

Yliopiston verkkosivut
Lukuvuodesta 2017-2018 lähtien tarjolla filosofian MA-tason kursseja englanniksi. Teemoja: theoretical philosophy, moral philosophy, philosophy of mind and ancient philosophy. Kiinnostuneet opiskelijat voivat kysyä lisätietoja Wolfgang Huemerilta, wolfgang.huemer (at) unipr.it

ITÄVALTA

Johannes Kepler Universität Linz, Itävalta

Yliopiston verkkosivut
Tampereelta voi lähteä 4 opiskelijaa yhteensä 20 kuukaudeksi Linziin vaihtoon. Opetuskieli on saksa, mutta tarjolla on kursseja myös englanniksi. Lisätietoa kursseista, asunnonhausta ja muista vaihtoon liittyvistä asioista saat täältä.  

Universität Salzburg, Itävalta

Yliopiston verkkosivut
Tampereen yliopisto voi lähettää vaihtoon 2 opiskelijaa lukuvuodeksi tai lukukaudeksi. Opetusta on saksaksi ja osittain englanniksikin. Kielitaitovaatimuksena on taso A2, mutta parantaakseen kielitaitoaan yliopistossa voi suorittaa myös saksan kielen kursseja joko saksan kielen laitoksella tai yliopiston kielikeskuksessa. Yliopisto välittää kattavasti tietoa asuntola-asioissa mutta ei itse järjestä opiskelijoille majoitusta. Lisätietoa yliopiston kansainvälisten asioiden toimiston sivuilta.

JAPANI

International Christian University, Tokio, Japani

Yliopiston verkkosivut
2 opiskelijaa voi lähteä vuosittain vaihtoon Tokioon lukuvuodeksi tai syyslukukaudeksi (syys-marraskuu). Yliopisto avustaa kaikessa mahdollisessa asunnonhausta kurssitarjontaan. Vaihtoon lähtevä vapautuu ICUn lukukausimaksuista. Tätä vaihtoa varten voi hakea Tampereen yliopiston matka-apurahaa. Lisätietoja apurahan hakemisesta opintokoordinaattorilta. ICUn kautta on myös mahdollisuus hakea erilaisia stipendejä vaihtovuotta varten. Lisätietoa ICUn Exchange Program -sivustolla.

ICU vaatii TaY:sta tulevilta vaihto-opiskelijoilta erillisen todistuksen englannin tai japanin kielitaidosta, joka on riittävä yliopisto-opiskeluun ICUssa. Englannin kielitaito osoitetaan maksullisella kielitestituloksella (TOEFL/IELTS) tai kotiyliopiston opettajan kirjoittamalla todistuksella. Vaihtoehtoisesti ICUssa voi opiskella myös japaninkielisillä kursseilla, jolloin japanin kielitaito osoitetaan hakuvaiheessa JLPT-testituloksella. Lisätietoja kielitaidon todentamisesta opintokoordinaattorilta.

KANADA

University of Victoria, British Columbia, Kanada

Yliopiston verkkosivut
Victoriaan voi lähteä vaihtoon lukuvuodeksi tai lukukaudeksi. Yliopisto avustaa asunnon hankinnassa. Lisätietoa Victorian yliopistosta kiinnostuneille täällä. Kursseja voi valita kolmesta tiedekunnasta vapaasti: Faculty of Science, Faculty of Social Sciences ja Faculty of Humanities. Sen lisäksi rajoitettu määrä kursseja voi olla tarjolla tiedekunnassa Faculty of Fine Arts. Tätä vaihtoa varten voi hakea Tampereen yliopiston matka-apurahaa. Lisätietoa apurahan hakemisesta opintokoordinaattorilta.

University of Manitoba, Winnipeg, Kanada

Yliopiston verkkosivut
Manitoban yliopistoon voi lähteä yksi sosiaalityön opiskelija vuosittain ja tarkoitus on vaihdon aikana keskittyä graduntekoon. Manitoban-vaihtoa varten voi hakea Tampereen yliopiston matka-apurahaa. Lisätietoa apurahan hakemisesta opintokoordinaattorilta. Lisätietoja tästä vaihtokohteesta antaa myös Anna Metteri, etunimi.sukunimi@uta.fi.

 
LIETTUA

Mykolo Romerio Universitetas, Vilna, Liettua

Yliopiston verkkosivut
Mykolo Romerioon voi lähteä yksi sosiaalitieteiden opiskelija yhdeksi lukukaudeksi vuosittain. Sopimustiedekunnassa Faculty of Social Technologies on on tarjolla on englanninkielisiä kursseja sosiaalitieteissä sekä psykologiassa, lisätietoa yliopiston Erasmus-vaihtosivuilta.

NORJA 

Universitetet i Oslo

Yliopiston verkkosivut
Vaihtopaikat ovat ensisijaisesti historianopiskelijoille. Vaihtopaikkoja on kaksi ja vaihtoaika yhteensä 12 kk. Norjankielisen opetuksen lisäksi myös englanninkielistä kurssitarjontaa on runsaasti.

PUOLA

University of Lodz, Puola

Yliopiston verkkosivut
Naistutkimuksen sopimuksella Lodziin voi lähteä 2 opiskelijaa yhteensä 10 kuukaudeksi. Erasmus-opiskelijat voivat asua yliopiston asuntoloissa tai vuokrata asunnon yksityisiltä markkinoilta. Opetuskieli on englanti. Kurssitarjonta ja muuta infoa vaihtoonlähtijöille.

Warsaw School of Social Sciences and Humanities, Puola

Yliopiston verkkosivut
Suomesta Varsovaan voi lähteä vuosittain 1 opiskelija lukuvuodeksi tai lukukaudeksi. Täällä lisätietoa Erasmus-opiskelijoille.

RANSKA

l'Université de Bourgogne, Dijon, Ranska

Yliopiston verkkosivut
Vaihtopaikat ovat ensisijaisesti historian opiskelijoille. Vaihtopaikkoja on kaksi ja vaihtoaika yhteensä 9 kk. Opetus on ranskaksi, mutta myös englanninkielistä kurssitarjontaa voi löytyä.

SAKSA

Johannes-Gutenberg-Universität Mainz, Saksa

Yliopiston verkkosivut
Tampereen yliopisto voi lähettää vaihtoon 4 opiskelijaa lukukaudeksi tai lukuvuodeksi. Kursseja voi valita kaikista tiedekunnista, jos kursseilla vain on tilaa. Johannes Gutenbergin yliopisto lähettää valituille opiskelijoille infoa myös asunnonhausta. Saksan kielen kursseja on tarjolla sekä ennen lukuvuotta (intensiivikurssi) että sen aikana. Tietoa kurssitarjonnasta täällä.

Universität Bremen, Saksa

Yliopiston verkkosivut
Tampereen yliopisto lähettää 4 opiskelijaa lukukaudeksi Bremeniin tai vaihtoehtoisesti esim. 2 opiskelijaa lukuvuodeksi. Saksan kielen taidon tulisi olla B2-tasolla, mutta jos opiskelija ei yllä tälle tasolle vielä hakiessaan, hänen olisi suotavaa opiskella itsenäisesti ennen lähtöään ja valita Bremenissä saksan kielen intensiivikursseja. Suurin osa kursseista on saksaksi, mutta englanninkielisten kurssien lista kasvaa koko ajan. Kurssivalinnoissa on oltava yhteydessä Bremenin yliopiston ko. laitoksen kv-koordinaattoriin. Aikaisemmin kv-opiskelijat ovat voineet osallistua myös muiden kuin oman tiedekuntansa järjestämille kursseille. Ehtona on ollut, että suurin osa kursseista on oman tiedekunnan tarjonnasta. Lisätietoa kursseista.

Technische Universität Darmstadt, Saksa

Yliopiston nettisivut
Vaihtopaikka on ensisijaisesti historianopiskelijalle. Vaihtopaikkoja on yksi ja vaihtoaika yhteensä 10 kk. Nimestään huolimatta yliopistossa on iso humanististen – ja sosiaalitieteiden tiedekunta. Opetus on pääsääntöisesti saksaksi.  

Universität Duisburg-Essen, Saksa

Yliopiston verkkosivut
2 Tampereen yliopiston opiskelijaa voi lähteä lukuvuodeksi Duisburg-Essenin yliopistoon. Opetuskieli on saksa. Yliopisto järjestää majoituksen. Lisätietoa tarjottavista kursseista löytyy täältä.

Universität Mannheim, Saksa

Yliopiston verkkosivut
Joka vuosi vaihtoon voi lähteä 2 opiskelijaa lukukaudeksi tai lukuvuodeksi. Suurin osa kursseista on saksaksi, mutta yksiköstä riippuen opetusta on myös englanniksi. Kielivaatimuksena hyvä saksan tai englannin kielen taito. Vaihto-opiskelijat voivat majoittua opiskelija-asuntoloissa tai etsiä itse asunnon yksityisiltä markkinoilta. Suurin osa vaihtoajan kursseista tulisi olla oman aineen kursseja, mutta muutaman kurssin voi valita muistakin tiedekunnista. Täällä lisäinfoa kurssitarjonnasta.

TURKKI

Istanbul Teknik Üniversitesi, Turkki

Yliopiston verkkosivut
Tampereen yliopistosta voi lähteä 2 opiskelijaa (yht. 16 kk) vaihtoon Istanbuliin. Lisätietoa Erasmus-opiskelijoille yliopiston kotisivuilla.

Koc University, Turkki

Yliopiston verkkosivut
Tampereen yliopistosta voi lähteä vaihtoon joko lukuvuodeksi tai lukukaudeksi. Lisätietoa Erasmus-opiskelijoille. Tarjolla on paljon englanninkielisiä kursseja. Yliopiston kautta on mahdollista saada myös harjoittelupaikkoja. Katso vaihto-opiskeluvideo!

VIRO

Tallinna Ülikool, Viro

Yliopiston verkkosivut
Tampereen yliopisto saa valita vaihtoon 4 opiskelijaa lukukaudeksi (4,5 kk) tai kaksi opiskelijaa koko lukuvuodeksi. Erasmus-opiskelijat voivat asua yliopiston asuntolassa tai etsiä asunnon yksityisiltä markkinoilta. Tallinnan yliopistossa on 12 englanninkielistä koulutusohjelmaa kandi- ja maisteritasolla. Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille.

Tartu Ülikool, Viro

Yliopiston verkkosivut
Kaksi opiskelijaa voi lähteä vaihtoon 5,5 kuukaudeksi tai yksi opiskelija koko lukuvuodeksi. Yliopisto järjestää majoituksen. Tartun yliopistossa vaihto-opiskelijat saavat valita vapaasti kurssejaan kaikista tiedekunnista. Englanninkielisistä kursseista löytyy lisätietoa täältä.

UNKARI

Miskolci Egyetem, Miskolc, Unkari

Yliopiston verkkosivut
Vaihtopaikka on tarkoitettu ensisijaisesti historianopiskelijoille. Vaihtopaikkoja on yksi ja vaihtoaika 5 kk. Opetus on unkariksi.

YHDYSVALLAT

North Park University, Chicago, Yhdysvallat

Yliopiston verkkosivut
North Parkiin (NPU) on kaksi paikkaa yhteiskuntatieteiden opiskelijoille. Kursseja voi valita vapaasti eri tiedekunnista. Vuokra tulee maksaa kertamaksulla. Keväästä 2016 alkaen kaikkien North Parkiin menevien vaihto-opiskelijoiden tulee ottaa NPU:n tarjoama, opiskelijaviisumin vaatimukset kattava sairausvakuutus. Kaikki vaihto-opiskelijat suorittavat ESL-kielitestin (English as a Second Language) saavuttuaan North Parkiin. Tätä vaihtoa varten voi hakea Tampereen yliopiston matka-apurahaa.

 
Ylläpito: soc.info@uta.fi
Muutettu: 12.1.2017 12.18 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Opiskelu
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Andor - uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti