Sisältöön
tampereen yliopisto: yhteiskuntatieteiden tiedekunta: opiskelu: oppiaineet (ennen syyslukukautta 2012 aloittaneille): historia: yhteystiedot:
Yhteiskuntatieteiden tiedekuntaTampereen yliopistoYhteiskuntatieteiden tiedekunta
Kuuliala, Jenni

Jenni Kuuliala

FT

Tutkija

Huone: B 3046
Vastaanotto: sopimuksen mukaan
Sähköposti: jenni.kuuliala@uta.fi

TUTKIMUSALAT:
  • Keskiajan hagiografia
  • Vammaisuuden historia
  • Lääketieteen sosiaalihistoria
  • Keskiajan kansanperinne
JULKAISUJA:

Kirjat:
  • Kuuliala, Jenni, Childhood Disability and Social Integration in the Middle Ages. Constructions of Impairments in Thirteenth- and Fourteenth-Century Canonization Processes, Studies in the History of Daily Life, 4 (Turnhout: Brepols, 2016, tulossa).
  • Krötzl, Christian, Mustakallio, Katariina and Kuuliala, Jenni (eds), Infirmity in Antiquity and the Middle Ages: Social and Cultural Approaches to Health, Weakness and Care (Aldershot: Ashgate, 2015).
Referee-artikkelit
  • Kuuliala, Jenni, ‘Unlikely Heroes: A Study on Three Miracle Narratives of Disabled Beggar Children in Late Thirteenth-Century Hagiographic Sources’, in Katariina Mustakallio and Jussi Hanska (eds) Agents and Objects: Children in Pre-Modern Europe, Acta Instituti Romani Finlandiae, 42, (Rome: Institutum Romanum Finlandiae, 2015, forthcoming), 149–69.
  • Kuuliala, Jenni, Mustakallio, Katariina ja Krötzl, Christian, ‘Introduction: Infirmitas in Antiquity and the Middle Ages’, in idem (eds), Infirmity in Antiquity and the Middle Ages: Social and Cultural Approaches to Health, Weakness and Care (Aldershot: Ashgate, 2015)
  • Kuuliala, Jenni, ‘Nobility, Community, and Physical Disability in Later Medieval Canonization Processes’, in Christian Krötzl, Katariina Mustakallio and Jenni Kuuliala (eds), Infirmity in Antiquity and the Middle Ages: Social and Cultural Approaches to Health, Weakness and Care (Aldershot: Ashgate, 2015), 67–82.
  • Kuuliala, Jenni, ‘Paranemista etsimässä – ruumiinvammat ja pyhiinvaellukset keskiajan Pohjolassa’, in Sari Katajala-Peltomaa, Christian Krötzl and Marjo Meriluoto-Jaakkola (eds), Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla (SKS: Helsinki, 2014), 181-95.
  • Kuuliala, Jenni, ‘The Experience of Childhood Impairments in Later Medieval (c. 1200–1400) Canonisation Processes’ in Nolte, Cordula (ed.), Phänomene der „Behinderung“ im Alltag – Bausteine zu einer Disability History der Vormoderne (Studien und Texte zur Geistes- und Sozialgeschichte des Mittelalters 9). Didymos Verlag, Korb 2013, 237–257.
  • Kuuliala, Jenni, ’Pyhimysten ja paholaisen keskellä. Vastasyntyneiden lasten yhteys yliluonnollisiin olentoihin keskiajan Euroopassa’ teoksessa Hytönen, Kirsi-Marja, Niskanen, Heli ja Saarimäki, Pasi (toim.), Lapsi matkalla maailmaan. Historiallisia ja kulttuurisia näkökulmia syntymään. SKS, Helsinki 2012, 86–119.
  • Kuuliala, Jenni, ‘Baptism and the Interaction with Supernatural Creatures’ teoksessa Sonne de Torrens, Harriet (toim.), The Visual Culture of Baptism in the Middle Ages. Ashgate, Farnham and Burlington 2013.
  • Kuuliala, Jenni, 'Sons of Demons? Children’s Impairment and the Belief in Changelings in Medieval Europe (c. 1150–1450)' teoksessa Katariina Mustakallio & Christian Laes (toim.), The Dark Side of Childhood in Late Antiquity and the Middle Ages. Unwanted, Disabled and Lost. Oxbow, Oxford 2011.
Muut tieteelliset artikkelit
  • Kuuliala, Jenni, ‘Miracles and the Disabled Body in the Later Middle Ages’, in Judith A. Rasson and Katalin Szende (eds), Annual of Medieval Studies at CEU, 20, 2014, 135-46.
  • Kuuliala, Jenni, 'Bewegingshandicaps bij kinderen in middeleeuwse canonisatieverslagen', in Geschiedenis der Geneeskunde 15, 2 (2011) 90-102.
  • Kuuliala Jenni, 'Demonien lapsia vai rakastettuja perheenjäseniä? Lasten sairaudet ja synnynnäiset vammat sydänkeskiajan (1100-1300-lukujen) Euroopassa'. Lähde 6 (2009), 110-123.
Muita julkaisuja

Historia, Yhteiskuntatieteiden tiedekunta