Sisältöön
tampereen yliopisto: yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö: opiskelu: tutkinto-ohjelmat: porin yksikkö: opiskelukäytännöt ja ohjeet:
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikköTampereen yliopistoYhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö
Porin yksikkö

Valmistuminen

Kun opiskelija on suorittanut tarvittavat opinnot, hän hakee tutkintotodistusta tieteenalayksiköltä oheisten ohjeiden mukaisesti. Ennen todistushakemuksen täyttämistä opiskelijan tulee itse tarkistaa, että kaikki tutkintorakenteeseen kirjatut opinnot on suoritettu ja kokonaismerkinnät haettu. Maisterin tutkintotodistusta ei voi hakea ennen kuin on valmistunut kandidaatiksi. Kandidaatin tutkintotodistusta kannattaakin hakea heti kun kaikki kandidaatin tutkintoon kuuluvat opinnot on suoritettu.

Kaikki Tampereen yliopiston tutkintotodistukset toimitetaan aktuaarinkansliaan tallennettavaksi ja sinetöitäväksi. Valmiin todistuksen voi noutaa suoraan aktuaarinkansliasta (ks. yhteystiedot ja aukioloajat) tai pyytää lähettämään postitse ilmoittamalla todistusanomukseen postitusosoite.

Kandidaatin ja maisterin tutkinnon suorittaneille annetaan tutkintotodistusta myönnettäessä maksutta kansainväliseen käyttöön tarkoitettu, englanninkielinen Diploma Supplement.

Todistushakemus Maaliskuusta 2014 lähtien kandidaatin- ja maisterintutkintojen todistushakemukset tehdään sähköisesti NettiOpsussa. Hakemuslomake löytyy NettiOpsusta kohdasta Valmistuminen. Huom. Macin käyttäjät! Teknisen ongelman vuoksi NettiOpsun sähköistä tutkintotodistushakemuslomaketta ei voi täyttää Safari-selaimella. Muut selaimet toimivat ongelmitta; käytäthän siis esimerkiksi Google Chromea tai muuta selainta todistushakemuslomaketta täyttäessäsi. Pahoittelemme aiheutuvaa häiriötä, vikaa korjataan parhaillaan.
Lomakkeen täyttöön liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä opintosihteeri Helena Siipoon (Linna 6060). Alla yleisiä ohjeita hakemuksen tekemiseksi:
Kandidaatin tutkinnon todistushakemus
1. Pääaineen opinnot: valitse tähän pääaineesi/tutkinto-ohjelmasi perus- ja aineopinnot 2. Sivuaineet: valitse tähän väh. 15 op:n laajuisia sivuaine- tai valinnaisten opintojen kokonaisuuksia 3. Kielet: valitse tähän pakolliset kieliopinnot sekä mahdollisia ylimääräisiä kieliopintoja 4. Muut opinnot: valitse tähän yhteiset opinnot sekä mahdollisia muita kokonaisuuksiin kuulumattomia jaksoja

Maisterin tutkinnon todistushakemus
1. Pääaineen opinnot: valitse tähän pääaineesi/tutkinto-ohjelmasi syventävät opinnot 2. Sivuaineet: tähän voit valita väh. 15 op:n laajuisia sivuaine- tai valinnaisten opintojen kokonaisuuksia 3. Kielet: jos olet suorittanut ylimääräisiä kieliopintoja, jotka eivät kuulu kandidaatin tutkintoon, voit valita niitä tähän 4. Muut opinnot: tähän voit valita muita kokonaisuuksiin kuulumattomia jaksoja 5. Jos suoritat pelkkää maisterintutkintoa ja sinulta on vaadittu aiempaa tutkintoa täydentäviä opintoja, listaa täydentävät opinnot lomakkeen viimeisen sivun kohtaan "Viesti hakemuksen käsittelijälle".

Jatko-opiskelijoiden valmistumisesta, ks. yksikön jatko-opiskelusivut.

Valmistuminen kevätlukukaudella 2014
Kevätlukukauden viimeiset todistukset myönnetään 18.6., todistushakemus on jätettävä viimeistään viikkoa aiemmin. Todistushakemus tulee jättää viimeistään 4.6., jos haluaa valmistua ennen valmistuneiden juhlaa.

Valmistuneiden juhla järjestetään 13.6. Juhlaan voi ilmoittautua e-lomakkeella tai puhelimitse 040 190 9678. Ilmoittautuneille lähetetään erillinen kutsu noin viikkoa ennen juhlaa.

 
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö
Linna, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Kysymykset ja palaute
Ylläpito: yky.info@uta.fi
Muutettu: 25.3.2014 15.30 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi

YLIOPISTO
Esittely
Opiskelijaksi
Opiskelu
Tutkimus
Yhteistyö
Yksiköt
Yhteystiedot

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Opiskelijablogi
Rehtoriblogi
» lisää ajankohtaisia

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainväliset asiat
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
» lisää palveluita opiskelijalle

SÄHKÖISET PALVELUT
Intra
Moodle (learning2)
Nelli
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Tamcat
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti