Sisältöön
tampereen yliopisto: yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö: opiskelu: tutkinto-ohjelmat:
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikköTampereen yliopistoYhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö
Yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelma

Oikopolut

opetusohjelma.png

opintooppaat.png

opiskelija_nettiopsu.png

Maisteriohjelmat

Yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelman tutkinto-ohjelmavastaava:
Yliopistonlehtori Marko Salonen

Yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelma

Tervetuloa yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelman verkkosivuille. Tutkinto-ohjelmassa ovat mukana sosiaalipolitiikan, sosiaalipsykologian, sosiologian, sukupuolentutkimuksen, sosiaaliantropologian sekä nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen oppiaineet. 

Tutkinto-ohjelman opetus käynnistyi syyslukukaudella 2012. Ohjelman esittely ja tiedot opiskelijavalinnasta löytyvät sivun vasemman laidan linkeistä.

 

Ajankohtaista

Tutkinto-ohjelman ajankohtaisista opintoasioista tiedotetaan ensisijaisesti opiskelijan työpöydän kautta.


Yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelman harjoittelutuen haku vuodelle 2017 alkaa 1.12.2016

Yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelman (sosiaalipolitiikan, sosiaalipsykologian, sosiologian, sukupuolentutkimuksen ja sosiaaliantropologian opintosuunnat) sekä työn ja hyvinvoinnin maisteriohjelman (Tampere) harjoittelutuen hakuaika vuodelle 2017 on 1.12.2016 - 31.12.2016. Nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen opintosuunnan opiskelijoita informoidaan harjoitteluasioista erikseen.

Hakulomake on osoitteessa https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/18079/lomake.html Lomake aukeaa 1.12. ja hakemus on jätettävä viimeistään 31.12.2016.

Nyt haettava harjoittelutuki on tarkoitettu sosiaalipolitiikan, sosiaalipsykologian, sosiologian, sukupuolentutkimuksen ja sosiaaliantropologian sekä työn ja hyvinvoinnin maisteriohjelman (Tampere) opiskelijoille. Harjoittelutuki on tarkoitettu käytettäväksi vuoden 2017 aikana suoritettavaan opintoihin liittyvään työharjoitteluun.

Opintoihin liittyvä työharjoittelu kestää 3 kk. Yliopisto myöntää opiskelijalle harjoittelutukea 1800 euroa/harjoittelu.  Harjoittelija on harjoittelun ajan työsuhteessa harjoittelupaikkaan ja hänelle maksetaan harjoitteluajalta palkkaa. Harjoittelutuki on tarkoitettu harjoittelijan palkkauskulujen osittaiseen korvaamiseen. Harjoittelutuki maksetaan työnantajalle (ei opiskelijalle) yliopiston ja harjoittelupaikan tekemän harjoittelusopimuksen perusteella harjoittelun päätyttyä. Harjoittelupaikan edellytetään siis osallistuvan harjoittelijan palkkauskuluihin. Harjoittelupaikan (=työnantajan) on oltava suomalainen.

Tampereen yliopistossa päätetään vuoden 2017 harjoittelutukimäärärahoista joulukuussa 2016 ja sen jälkeen tehdään päätökset tutkinto-ohjelmille vuodelle 2017 myönnettävistä harjoittelutukimäärärahoista. Vasta siinä vaiheessa vahvistuu vuoden 2017 harjoittelutukien määrä. Kaikille harjoittelutukea hakeneille ilmoitetaan tuen saamisesta sähköpostitse 13.1.2017 mennessä.

Jos harjoittelutukihakemuksia tulee enemmän kuin harjoittelutukia on jaettavana, tuen saannin ratkaisee opiskelijan oman tutkinto-ohjelman opintopisteiden määrä. Myös opintojen vaihe huomioidaan (esim. Tampereen yliopistoon maisteriopintoihin valitut opiskelijat, joilla aiempi tutkinto muusta yliopistosta). Mahdollisessa karsintatilanteessa harjoittelutukea myönnetään ensisijaisesti niille opiskelijoille, jotka ovat jo suorittaneet kandidaatin tutkinnon.

Harjoittelutuen saajille järjestetään valmennusseminaari 20.1.2017. Kaikkien harjoittelutuen saajien edellytetään osallistuvan seminaariin. Valmennusseminaariin ilmoittaudutaan NettiOpsussa ajalla 13.1.-19.1.2017. Tilaisuudessa käsitellään mm. harjoittelun tavoitteita, harjoittelupaikan hakua sekä harjoittelusopimuskäytäntöä ja opiskelijan roolia siinä.

Lisätietoja harjoittelutuen hakemisesta:

Johanna Elo
opintokoordinaattori
yhteystiedot

 

 
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö
Linna, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: yky.info@uta.fi
Muutettu: 21.11.2016 10.33 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Opiskelu
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Andor - uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti