Sisältöön
tampereen yliopisto: yhteiskuntatieteiden tiedekunta: opiskelu: tutkinto-ohjelmat: sosiaalityön tutkinto-ohjelma: tutkimus:
Yhteiskuntatieteiden tiedekuntaTampereen yliopistoYhteiskuntatieteiden tiedekunta
Sosiaalityön tutkinto-ohjelma

Jatko-opiskelu

Sosiaalityössä on mahdollista suorittaa sekä tohtorin tutkintoon tähtääviä tieteellisiä jatko-opintoja että lisensiaatintutkintoon tähtääviä sosiaalityön erikoistumisopintoja (erikoissosiaalityöntekijän koulutus).

Tieteellinen jatkokoulutus

Sosiaalityössä on kolmisenkymmentä aktiivista tohtoriopiskelijaa. Vuosittain valmistuu 2-3 uutta tohtoria. Jos olet kiinnostunut sosiaalityön tohtorikoulutuksesta, tutustu yhteiskuntatieteiden tiedekunnan jatko-opiskelusivustoon.

Erikoistumiskoulutus

Erikoissosiaalityöntekijän koulutus on sosiaalityöntekijän kelpoisuuden tuottaneen yhteiskunta- tai valtiotieteiden tai muun vastaavan maisterin tutkinnon pohjalta suoritettava ammatillisesti painottunut tieteellinen jatkokoulutus, joka johtaa yhteiskunta- tai valtiotieteiden lisensiaatin tutkintoon valitulla sosiaalityön erikoisalalla (Asetus yliopistojen koulutusvastuun täsmentämisestä, yliopistojen koulutusohjelmista ja erikoistumiskoulutuksista 568/2005). Koulutuksen järjestää yliopistojen sosiaalityön yksiköiden muodostama Valtakunnallinen sosiaalityön yliopistoverkosto Sosnet.

Erikoistumiskoulutusta järjestetään viidellä erikoisalalla (Asetus 568/2005):

1. Lapsi- ja nuorisosiaalityö (neljäs koulutus käynnissä 2012-2015)
2. Kuntouttava sosiaalityö (neljäs koulutus käynnissä 2013-2016)
3. Marginalisaatiokysymysten sosiaalityö (neljäs koulutus käynnissä 2013-2016) 4.Yhteisösosiaalityö (kolmas koulutus käynnissä 2012-2015)
5. Hyvinvointipalveluiden erikoisala (toinen koulutus käynnissä 2012–2015).

Jokaisella erikoisalalla opiskelee 18 sosiaalityöntekijää. Tampereen yliopiston kiintiö kullakin alalla on 3 opiskelupaikkaa. Kunkin erikoisalan koulutukseen on haku kerran neljässä vuodessa. Lisätietoa hakuajoista, tutkinnon tavoitteista, erikoisalojen sisällöistä ja opetussuunnitelmista löydät Sosnetin verkkosivuilta kohdasta lisensiaatinkoulutus. Tutustu myös yhteiskuntatieteiden tiedekunnan jatko-opiskelusivustoon.

Erikoistumiskoulutukseen liittyvistä epäselvistä kysymyksistä voit oman ohjaajan lisäksi kysyä Irene Roivaiselta, joka toimii marginalisaatiokysymysten sosiaalityön erikoisalan vastuuprofessorina ja erikoistumiskoulutuksen opiskelijoille järjestettävän jatko-koulutusseminaarin koordinaattorina.

 
Ylläpito: soc.info@uta.fi
Muutettu: 8.12.2016 16.50 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti