Sisältöön
tampereen yliopisto: yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö: tutkimus: historiatiede: tutkimusprojektit: iehg:
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikköTampereen yliopistoYhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö
IEHG

Ympäristöpalveluiden ja -johtamisen tutkimuskeskus

International Centre for Research on Environmental Services and Governance (ICES)

Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteistyönä perustettu keskus sijoittuu Tampereen yliopiston Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikön yhteyteen. Perustava kokous pidettiin 9.10.2006 TTY:n Festiassa, FC 326. Samana päivänä vuonna 1876 soitettiin maailman ensimmäinen puhelu kahden rakennusten välillä. Tämä tapahtuma symboloi  myös käynnistynyttä keskusta, joka paitsi edesauttaa yliopistojen välistä alan yhteistyötä myös tukee ja vakiinnuttaa jo olemassa olevia yhteistyömuotoja ja verkostoja kotimaassa ja globaalilla tasolla.

Aloitteen keskuksen perustamisesta on tehnyt International Environmental History -ryhmä. Teknillisestä yliopistosta yhteistyökumppanina on CADWES-ryhmä. Moni- ja poikkitieteellisen keskuksen nimeksi tuli Kansainvälinen ympäristöpalveluiden ja johtamisen tutkimuskeskus, englanniksi International Centre for Research on Environmental Services and Governance  (ICES).

Keskus toimii mm. alaan liittyvien EU- ja muiden tieteellisten hankkeiden valmistelun apuna ja toteuttajana. Keskus myös auttaa vakiinnuttamaan jo monia olemassa olevia yhteistyömuotoja ja verkostoja kotimaassa ja globaalilla tasolla.

Keskus on monitieteinen, oppiaine-, laitos- ja tiedekunta-, yliopisto- ja maiden rajat ylittävä yhdysside. Keskuksen toimintaan ovat tervetulleita osallistumaan kaikki, jotka tutkimustyössään ja teoreettisessa suuntautuneisuudessaan keskittyvät ympäristöpalveluihin ja -johtamiseen, ja haluavat tehdä rakentavaa yhteistyötä.

Lisätietoja: dosentti Petri Juuti, etunimi.sukunimi(at)uta.fi,  Tampereen yliopisto ja dosentti Tapio Katko, etunimi.sukunimi(at)tut.fi, Tampereen teknilliseltä yliopistolta

09102006.JPG

Kuva Ympäristöpalveluiden ja -johtamisen tutkimuskeskuksen perustavasta kokouksesta 9.10.2006.

IEHG/School of Social Sciences and Humanities
FI-33014 University of Tampere, Finland