Sisältöön
tampereen yliopisto: yhteiskuntatieteiden tiedekunta: tutkimus: historiatiede: historian tohtoriohjelma: historiatieteiden valtakunnallinen tohtoriohjelma:
Yhteiskuntatieteiden tiedekuntaTampereen yliopistoYhteiskuntatieteiden tiedekunta
Historiatieteiden valtakunnallinen tohtoriohjelma

Mikä tohtoriohjelma?

Historiatieteiden valtakunnallinen tohtoriohjelma (ent. Historiatieteiden tutkijakoulu) on historian alan jatkokoulutusorganisaatio, joka aloitti toimintansa 1.1.1999. Tohtoriohjelma järjestää historian jatkokoulutusta kaikille Suomen yliopistoissa historian tohtorintutkintoa suorittaville tohtoriopiskelijoille ja tukee heidän osallistumistaan kansaivälisiin historian alan jatkokoulutuskursseihin ja tapahtumiin. Tohtoriohjelman alaisuudessa on vuosina 2012-15 kymmenen Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa tutkijankoulutuspaikkaa ja 2010-13 kaksi lisäpaikkaa, mutta koulun toiminta on suunnattu kaikille Suomen yliopistoissa historian alan tohtorintutkintoa varten opiskeleville tohtoriopiskelijoille.

Historiatieteiden tohtoriohjelmaan osalliset historian laitokset/oppiainekokonaisuudet ovat:

Tohtoriohjelman toimintaa ohjaa johtoryhmä, jossa on edustaja kaikista Suomen yliopistoissa historian tohtoriopintoja tarjoavista laitoksista. Tohtoriohjelman vastuuyliopisto on Tampereen yliopisto. Koulun johtaja on professori Pertti Haapala ja koordinaattori Tapio Salminen.

Historiatieteiden valtakunnallisen tohtoriohjelman toimintaa rahoittavat vuoden 2015 loppuun saakka Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen Akatemia.

Historiatieteiden valtakunnallinen tohtoriohjelma
koordinaattori Tapio Salminen, 33014 Tampereen yliopisto