Sisältöön
tampereen yliopisto: yhteiskuntatieteiden tiedekunta: tutkimus: historiatiede: historian tohtoriohjelma: historiatieteiden valtakunnallinen tohtoriohjelma:
Yhteiskuntatieteiden tiedekuntaTampereen yliopistoYhteiskuntatieteiden tiedekunta
Historiatieteiden valtakunnallinen tohtoriohjelma

Tohtoriohjelman toiminta

Historiatieteiden tohtoriohjelman tehtävänä on ohjata ja kouluttaa historian alan tohtoriopiskelijoita sekä pyrkiä kehittämään heidän ammatillisia valmiuksiaan välittämällä tietoa alan koulutuksesta kotimaassa ja ulkomailla ja tukemalla osallistumista kansainvälisiin tieteellisiin kokouksiin.

Kansainvälisiä konferensseja, kursseja sekä ulkomailla tapahtuvaa arkistotyöskentelyä varten tohtoriohjelma myöntää rmatka-apurahoja, jotka ovat haettavissa kahdesti vuodessa 1.-15. maaliskuuta ja 1.-15. syyskuuta. Lisäksi ohjelma rohkaisee tohtoriopiskelijoita omaehtoiseen kouluttautumiseen avustamalla tohtoriopiskelijoiden järjestämiä tieteellisiä tapaamisia ja seminaareja. Nähin liittyvistä rahoitusmahdollisuuksista antavat tietoja koulun johtaja ja koordinaattori.

Tohtoriohjelman oma vuosittain järjestettävä jatkokoulutus- eli keväkonferenssi on tarkoitettu kaikille historian tohtoriopiskelijoille. Konferensseissa käsitellään historiantutkimuksen yleisiä metodisia ja ajankohtaisia kysymyksiä. Luennoitsijoina ovat alan kotimaiset ja ulkomaiset huippututkijat.

Tohtoriohjelman historiantutkimus-sähköpostilistalla tiedotetaan ohjelman toiminnasta, matka-apurahoista ja historian jatkokoulutukseen liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista. Sähköpostilista ei 1.1.2013 alkaen sisällä yksittäisten historian alan tohtoriopiskelijoiden sähköpostiosoitteita, vaan sen kautta lähetetyt tohtoriohjelman toimintaan liittyvät viestit menevät suoraan tiedoksi Suomen yliopiston historian alan laitosten ja oppiaineiden jatkokoulutuslistoille.

Lisätietoja tohtoriohjelman toiminnasta, jatkokoulutuskonferenssista ja seminaareista saat näiltä sivuilta, tutkijakoulun koordinaattorilta tai seuraamalla tutkijakoulun sähköpostilistaa.

 
Historiatieteiden valtakunnallinen tohtoriohjelma
koordinaattori Tapio Salminen, 33014 Tampereen yliopisto
tapio.salminen@uta.fi, 050 318 6207
Ylläpito: soc.info@uta.fi
Muutettu: 21.12.2012 11.10 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti