Data journalismin työvälineenä

Päättyy kello

Päärakennus, luentosali D10b

Järjestäjä(t)

TTY:n Ohjelmallinen sisällönhallinta -opintojakso ja TaY:n viestintätieteiden tiedekunta

Data journalismin työvälineenä -vierailuluennolla Teemo Tebest kertoo, miten data auttaa Yleä tekemään parempia juttuja ja toisaalta ymmärtämään paremmin yleisöjä. Luennolla käydään läpi datajournalisten esimerkkien kautta mitä ja miten Ylessä milläkin alustalla mitataan ja mitä datasta on mahdollista saada irti.

Teemo Tebest (@teelmo, datajournalismi.blogspot.fi/) on palkittu datajournalisti. Työssään hän louhii, murskaa ja visualisoi dataa. Hän on yksi Ylen datatiimin perustajajäsenistä. Teemo painottaa eri osaajien välistä yhteistyötä.

Vierailuluento on osa Tampereen teknillisen yliopiston Ohjelmallinen sisällönhallinta -opintojakson kevään 2017 toteutuskertaa (ks. #ohsiha).

Luennolle on vapaa pääsy. Luennon keskeisenä tavoitteena on luodata oppiaineiden välisiä jaettuja kiinnostuksen kohteita. Tästä syystä kaikki teemasta kiinnostuneet ovat erityisen tervetulleita vierailuluennolle - yli oppilaitos- ja organisaatiorajojen!