Global governance and responsibility

Hotelli Rosendahl, Tampere

Järjestäjä(t)

Tampereen yliopisto ja EADI

Sosiaaliturva, tulonsiirrot ja perustulo ovat ajankohtaisia puheenaiheita Suomen lisäksi monissa muissakin maissa. Suomen perustulokokeilun kaltaisia ratkaisuja on kehitteillä esimerkiksi Kanadassa ja Intiassa. Kehitysyhteistyön piirissä puolestaan pohditaan, pitäisikö kaikkein köyhimmille annettavan avun olla mieluummin rahaa kuin ruokaa tai muita aineellisia hyödykkeitä, joiden jakelu on usein tehotonta ja kallista.

Aihetta käsitellään Tampereen yliopiston ja eurooppalaisten kehitystutkimusta ja -koulutusta antavien yliopistojen ja oppilaitosten EADI-järjestön yhteistyöseminaarissa Tampereella. Kutsuseminaarin otsikkona on Global governance and responsibility.

Työryhmissä käsitellään muun muassa tulonsiirtojen vaikutusta köyhyyteen, rauhaa ja ihmisoikeuksia, ympäristöä ja kehitystä sekä globaalia hyvinvointia.

Seminaariin osallistuu kehitystutkimuksen johtavia tutkijoita ja asiantuntijoita yli 20 Euroopan ja Afrikan maasta. Mukana on myös useita Tampereen yliopiston tutkijoita, mm. EADI:ssa aktiivisesti toimiva rehtori Liisa Laakso.

Esityksissä käsitellään esimerkiksi sitä, kuinka uusista teknologioista voi olla apua köyhimpien maiden ihmisille ja millaisia uusia ideoita on köyhyyden ja sen seurausten vähentämiseksi, sekä äitiyspakkauskokeiluiden potentiaalia matalan tulotason maissa.

EADI – European Association of Development Research and Training Institutes

Tampereen yliopiston Global Health and Development -ohjelma

Lisätietoja

Global Health and Development -ohjelman yliopisto-opettaja Mikko Perkiö, 050 318 6183