Internetin hallinta uuteen aikaan

Päättyy kello

Tampereen yliopiston päärakennus, kokoushuone 1

Järjestäjä(t)

Viestintätieteiden tiedekunnan tutkimuskeskus COMET.

Vuoden 2016 lokakuun alussa ”Internetin globaali monitoimijayhteisö” otti vastuun verkon tunnisteiden teknisen koordinaation valvonnasta, josta sitä ennen vastasi Yhdysvaltain kauppaministeriö. Mitä tämä tarkoittaa?  Mitkä ovat eri toimijoiden – yksityisen sektorin, kansalaisyhteiskunnan ja valtioiden – roolit?

Kysymystä valaistaan iltapäiväseminaarissa Tampereen yliopistossa tiistaina 25.4.2017 klo 13-16 päärakennuksen kokoushuoneessa 1. Tilaisuus jatkaa 2000-luvun alussa tiedotusopin laitoksella alkanutta perinnettä nimellä Tampere Internet Governance Symposium (TAMINGOS). Isäntänä on Viestintätieteiden tiedekunnan tutkimuskeskus COMET.

Symposiumin avaa emeritusprofessori Kaarle Nordenstreng ja sen juontaa kansainvälisen Internet Societyn Suomen osaston puheenjohtaja Yrjö Länsipuro.

Kaikille avoimen englanninkielisen tilaisuuden ohjelma on seuraava:

Programme:

13.00 Operning

13.15 After the IANA transition, Introduction by Professor Wolfgang Kleinwächter (Germany)

14.00 ICANN is from Venus, UNGGE is from Mars, Introduction by Professor Peixi Xu (China)

14.30 Finnish stakeholder comments, Aleksi Suhonen (TREX), Tapani Tarvainen (EFFI)

15-16 Discussion

Lisätietoja: Kaarle Nordenstreng, puh.050 5665340, Kaarle.Nordenstreng@uta.fi