Journalismin iltapäivä: journalismin suhde historiaan ja tulevaisuuteen

Alkaa
Alkaa kello
12.15
Paikka

Pinni B-rakennus, ls 1097 (Kanslerinrinne 1)

Järjestäjä(t)

CMT

Journalismin iltapäivässä on tällä kertaa käsittelyssä kaksi ajankohtaista tutkimusta:

  • Tutkija, YTM (väit.) Ville Kumpu Journalismin, median ja viestinnän tutkimuskeskus COMETista kertoo hiljattain tarkastetusta väitöskirjastaan "Tulevaisuuden kuvitteleminen journalismissa".
  • Yleisradion toimittaja, FM ja YTM Olli Seuri puolestaan odottaa tutkimuksensa "Historian journalistinen esittäminen" esitarkastuslausuntoja väitelläkseen myöhemmin tänä syksynä.

Molemmissa luennoissa pohditaan siis journalismin suhdetta aikaan: yhtäältä historiaan, toisaalta tulevaisuuteen.

Tilaisuus lähetetään suorana Radio Moreenissa. Tilaisuuden juontaa journalistiikan yliopistonlehtori Kari Koljonen. Luentoja ja keskustelua voi seurata myös twitterissä (#journalismiIP #radiomoreeni), ja siitä voi lukea seuraavalla viikolla toimittajakoulutuksen viikkolehti Utaimen Mediatähystin-blogista. Tilaisuus on osa journalistiikan oppiaineen Journalismin perusteet -luentosarjaa, jonne on yleisöllä vapaa pääsy. 
------------------------------
Journalismin iltapäivä tuo tänä syksynä Tampereen yliopistoon maamme eturivin tutkijoita ja toimittajia pohtimaan journalismin ja journalistin ammatin nykytilaa. Miten lähelle totuutta journalistit uskovat pääsevänsä? Millaista on median valta tutkimusten perusteella? Ajankohtaisia journalistisia pulmia ratkotaan seitsemänä peräkkäisenä torstaina. 

Lisätietoja

Kari Koljonen
kari.koljonen@uta.fi