Journalismin iltapäivä: Kohti rakentavampaa julkisuutta

Alkaa
Alkaa kello

Pinni B-rakennus, ls 1097 (Kanslerinrinne 1)

Järjestäjä(t)

CMT

Journalismin iltapäivässä pohditaan tällä kertaa, miten journalismi ja journalistit voivat osallistua rakentavasti julkiseen keskusteluun. Voisiko journalismin avulla tuottaa ratkaisuja konflikteihin ilman, että journalismista tulee samanmielisten hymistelyä?

• Tutkija Mikko Hautakangas Tampereen yliopiston tutkimuskeskus COMETista on mukana sovittelujournalismin tutkimus- ja kehityshankkeessa, jossa yhdessä toimittajien kanssa mietitään rakentavan journalismin käytäntöjä.
  • Yleisradion toimittaja Pasi Toivonen kertoo, miten A2-illoissa on pyritty etsimään ratkaisuja, mutta moniäänisyyttä kunnioittaen ja vastakkaisetkin mielipiteet esiin tuoden.

Tilaisuus lähetetään suorana Radio Moreenissa. Tilaisuuden juontaa journalistiikan professori Ari Heinonen. Luentoja ja keskustelua voi seurata twitterissä (#journalismi-ip #radiomoreeni), ja siitä voi lukea seuraavalla viikolla toimittajakoulutuksen viikkolehti Utaimen Mediatähystin-blogista. Tilaisuus on osa Journalismin perusteet -luentosarjaa, ja sinne on vapaa pääsy.

------------------------------
Journalismin iltapäivä tuo tänä syksynä Tampereen yliopistoon maamme eturivin tutkijoita ja toimittajia pohtimaan journalismin ja journalistin ammatin nykytilaa. Miten lähelle totuutta journalistit uskovat pääsevänsä? Millaista on median valta tutkimusten perusteella? Ajankohtaisia journalistisia pulmia ratkotaan seitsemänä peräkkäisenä torstaina.

Kari Koljonen