Journalismin iltapäivä -sarja

Alkaa
Alkaa kello
13.15
Paikka

Teatterimonttu (Kalevantie 4)

Järjestäjä(t)

CMT

Journalismin iltapäivä kokoaa Suomen eturivin mediatutkijoita ja toimittajia Tampereen yliopistolle. 
Miten lähelle totuutta journalistit uskovat pääsevänsä? Millaista on median valta tutkimusten perusteella? Ajankohtaisia journalistisia pulmia ratkotaan seitsemänä peräkkäisenä torstaina. Radio Moreeni lähettää tilaisuudet suorana lähetyksenä.

Ensimmäisellä kerralla olemme paikalla journalistiikan vierailijaprofessorien vallanvaihdossa. 

  • Freelance-toimittaja, tietokirjailija Rauli Virtanen pitää jäähyväisluentonsa otsikolla ”Journalismi ja pakolaiset”.
  • Hänen seuraajansa vapaa toimittaja Hanna Nikkanen luennoi oman professorivuotensa avaukseksi journalismista ja muutoksista otsikolla ”Hetkiä, joista ei ole paluuta”.  Nikkanen on ollut perustamassa palkittua verkkojulkaisua Long Playta. Lisäksi Nikkanen on saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon tietokirjastaan Viaton imperiumi ja suuren journalistipalkinnon (yhdessä Anu Silfverbergin kanssa).

  
Tilaisuuden juontaa Viestinnän, median ja teatterin yksikön johtaja, dosentti Heikki Hellman. Vallanvaihtoa voi seurata myös twitterissä (#journalismi-ip #radiomoreeni), ja siitä voi lukea seuraavalla viikolla toimittajakoulutuksen viikkolehti Utaimen Mediatähystin-blogista. Tilaisuus on osa journalistiikan oppiaineen Journalismin perusteet -luentosarjaa, jonne on yleisöllä vapaa pääsy.

Lisätietoja

Heikki Hellman 
heikki.hellman@uta.fi
040 571 3184