Kasvatuksen historian ja filosofian kesäpäivät

Alkaa
Päättyy

Virta-rakennus, Åkerlundinkatu 5.

Järjestäjä(t)

EDU ja Suomen kasvatuksen historian ja filosofian verkosto

Suomen kasvatuksen historian ja filosofian verkoston 13. kesäpäivien teemana on "Kasvatuksen historian disiplinaariset kamppailut".

Kasvatushistorian ja -filosofian kesäpäivät kutsuu koolle varttuneita ja nuoria tutkijoita, opiskelijoita ja käytännön toimijoita keskustelemaan ja väittelemään – ensi sijassa historiallisesta ja filosofisesta perspektiivistä - kasvatuksen moninaisista disiplinaarisista kamppailuista.

Perustutkinto-opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan ja pitämään alustuksia tutkimusaiheistaan. Suosittelemme, että osallistumisesta annetaan opintopisteitä, joista kannattaa keskustella esim. oman ohjaajan kanssa.

Disipliini – kuri, järjestys, oppiaine – kuuluu kasvatuksen ydinkäsitteisiin, niin käytännössä kuin teoriassakin. Ovatko kasvatuskäytännöt väistämättä myös kurinpidollisia, vaikka julkilausutusti sitoutuisivatkin valtauttamiseen ja vapauttamiseen? Miten käsitykset kurista ovat vaihdelleet historiallisesta ja kulttuurisesta kontekstista toiseen?

Esitysten abstraktit (max 1 sivu) ovat tervetulleita joko englanniksi tai suomeksi helmikuun 2017 loppuun
mennessä
tapahtuman verkkosivustolla.

Päivien sessiot järjestetään joko englanniksi, suomeksi tai kaksikielisinä.

Ohjelma ja lisätiedot
Tarkempi ohjelma ja lisätietoja on saatavilla tapahtuman verkkosivustolla.

Kesäpäivät järjestetään  yhteistyössä
Equality and Planetary Justice in Adult, Vocational and Higher Education - tutkimusryhmän,
Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -ohjelman,
Aikuiskasvatuksen tutkimusseuran,
Vocational Education and Culture -tutkimusverkoston ja
ESREAn Active Democratic Citizenship and Adult Learning - verkoston kanssa.

Yhteydenotot valmistelujen vaiheessa: harjoittelija kaisa.partanen@uta.fi
Järjestäjien puolesta Anja Heikkinen,  anja.heikkinen@uta.fi (EquJust, kasvatuksen historian ja filosofian verkosto, VET and Culture
network, SVV-ohjelma) ja Jenni Pätäri,  jenni.patari@uta.fi (EquJust, SVV-ohjelma, ATS, Esrea ADCnetwork)