Laadullisen tutkimusaineiston kuvailu –webinar

Alkaa
Alkaa kello
14.00
Paikka

Adobe Connect -verkkopalvelu

Järjestäjä(t)

FSD

Avoin webinar laadullisen tutkimusaineiston kuvailemisesta.

Tietoarkiston humanististen alojen tieteenala-asiantuntija Katja Fält käsittelee aineistoyksiköiden (kirjoitus, haastattelu, tallenne, kuva) kuvailemista, tiedostojen nimeämistä ja aineistokokonaisuuden kuvailemista DDI-metadataformaatin mukaisesti.

Osallistu webinaariin Adobessa

Webinaari kuuluu aihekokonaisuuteen: Tutkimusdatan kuvailu ja jatkohyödyntämisen mahdollistava tutkimusdatan avaaminen

Aiheuttaako tutkimusdatan kuvailu ja metadata päänvaivaa? Onko avaamasi tutkimusdata oikeasti jatkohyödynnettävissä? Ilman riittävää kuvailua ja käyttöoikeuksien määrittelyä olevaa tutkimusdataa on mahdotonta löytää ja hyödyntää. Käyttöoikeuksien määrittämisen avulla varmistat myös sinulle kuuluvan meriitin. Voit hyödyntää tutkimusdatan laadun varmistamiseen ja tutkimusprosessin avoimuuteen oman kansallisia ja oman organisaatiosi palveluita.

Aihekokonaisuuden  webinarien avulla opit helposti esimerkkien kautta tuottamaan tutkimusdataa koskevat erityyppiset kuvailutiedot ja opit arvioimaan tutkimusdatasi jatkohyödynnettävyyttä ja avoimuutta.

Kokonaisuus on suunnattu erityisesti kirjastojen ja tukipalveluiden henkilöstölle, mutta soveltuu hyvin ja on tarpeellinen myös tutkijoille.

Koko webinar-sarja Avoin tiede ja tutkimus -sivustolla

Lisätietoja

Kaisa Järvelä, kaisa.jarvela@uta.fi, 050 3450798