Lapsuus ja aika - avoin lapsuudentutkimuksen tutkijaseminaari EDUssa

Päättyy
Päättyy kello

Tampereen yliopiston Virta-rakennus, Åkerlundinkatu 5, EDU’s cafe, 3. krs

Tervetuloa Lapsuudentutkimuksen seuran ja Tampereen yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan järjestämään avoimeen tutkijaseminaariin perjantaina 9.6.2017 klo 10 alkaen Tampereen yliopistoon (Virta-rakennus, EDU’s cafe, 3. krs).

Seminaarissa Kasvatus & Aika -lehden tuoreessa lapsuudentutkimuksen teemanumerossa julkaisseet FT Riikka Hohti ja FT Tuure Tammi sekä KM Maj-Britt Kentz kertovat tutkimuksistaan.

Rikka Hohdin ja Tuure Tammen lasten osallistumista ja posthumanistista ontologiaa käsittelevää esitystä kommentoi professori Pauline von Bonsdorff, ja Maj-Britt Kentzin lasten digitaalista oppimista tarkastelevaa esitystä kommentoi VTM, erityisasiantuntija Inka Silvennoinen. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii yliopistonlehtori Aino Ritala-Koskinen ja yleisökeskustelulle on varattu aikaa.

Tilaisuus on avoin kaikille lapsuudentutkimuksesta kiinnostuneille.

Kasvatus & Aika -lehden teemanumero on avoimesti luettavissa osoitteessa http://www.kasvatus-ja-aika.fi/site/?lan=1&page_id=821

Tilaisuuden jälkeen klo 13 alkaen järjestetään Lapsuudentutkimuksen seuran jäsenten sääntömääräinen vuosikokous. Vuosikokoukseen osallistuville tarjoillaan lounas, joten toivomme ilmoittautumisia 31.5. mennessä. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä.

Seminaariohjelma

10:00-10:10 Aino Ritala-Koskinen ja teemanumeron toimittajat Mari Vuorisalo ja Marleena Mustola: Tervetuloa

10:10-10:50 Riikka Hohti & Tuure Tammi: Lasten osallistuminen ja posthumanistinen ontologia

10:50-11:20 Pauline von Bonsdorff: Kommenttipuheenvuoro ja keskustelua

11:20-12:00 Maj-Britt Kentz: Minecraft monilukutaitojen omaehtoisena oppimisympäristönä - Alle kouluikäiset lapset digitaalisen kulttuurin toimijoina

12:00-12:30 Inka Silvennoinen: Kommenttipuheenvuoro ja keskustelua

Tampereen yliopiston Virta-rakennuksen osoite on Åkerlundinkatu 5. Sekä seminaaria että vuosikokousta on mahdollista seurata myös etäyhteydellä osoitteessa https://connect.funet.fi/latu090617/ (Kirjautuessasi seminaaripäivänä kirjoita nimesi ja kirjaudu osallistujaksi vierailijana).

Lämpimästi tervetuloa!

Lapsuudentutkimuksen seuran hallitus