Medisiinariorkesteri Sivuäänen 40 v konsertti

Tampereen yhteiskoulun lukio TYK, Tyllin sali, Hallituskatu 32

Järjestäjä(t)

Medisiinariorkesteri Sivuääni

Vapaa pääsy, ohjelmalehti 10 € myynnissä ovella.

Sivuääni
Sivuäänen historiaa

Tampereen yliopiston lääketieteen opettajat kokosivat vuonna 1977 puhallinorkesterin, joka pian sai nimekseen Medisiinariorkesteri SIVUÄÄNI. Aktiiveja olivat Tapio Väyrynen, Juhani Pukander ja Matti Pakkanen.

Orkesterin toimintaan tuli mukaan myös opiskelijoita. Soittajia on tänään parikymmentä ja kolme neljästä on edelleen lääkäreitä.

Kapellimestareina ovat toimineet useat ammattimuusikot, kuten Mikko Marttila, Juha Repo, Matti Prepula ja Seppo Merisalo. Nykyinen kapellimestari on musiikin opiskelija Asseri Väisänen.

Kokoonpanossa on noin 15 soittajaa. Mukana on huilut, klarinetit, saksofonit, trumpetit, käyrätorvet, baritonit, pasuunat, tubat ja rummut.

Pääasialliset esiintymiset ovat vuosien varrella olleet lääketieteellisen tiedekunnan ja yliopistollisen sairaalan juhlat. Lisäksi olemme soittaneet häitä Mäntässä, Lieksan vaskiviikoilla ja Laikun lavalla.

Sivuääni soittaa rytmikästä tanssi- ja viihdemusiikkia. Ohjelmiston suuri osa on iloiselta 1930-luvulta.

Sivuääni

Sivuäänen puheenjohtaja Juhani Pukander,