Mitä ötökät tekevät öisin?

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Yliopiston päärakennuksen luentosali A1, 2 krs  (Kalevantie 4)

Järjestäjä(t)

Tampereen yliopisto,
Tampereen teknillinen yliopisto,
Tampereen LUMATE-keskus sekä
Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja museopalvelut

Tomi Kumpulainen

Filosofian tohtori, Tampereen luonnontieteellisen museon museoamanuenssi Tomi Kumpulainen kertoo Lasten akatemiassa hyönteisten salaisista yöpuuhista (kuva Ari Järvelä / Tampereen kaupunki).

Öisin kun me nukumme, osa hyönteisistäkin lepäilee, mutta vain osa. Miksi ihmeessä, ja mitä sitten yöllä liikkuvat hyönteiset öisin harrastavat? Tilaisuudessa kuulemme vastauksia näihin kysymyksiin ja tutustumme yön pieniin vipeltäjiin näytteiden, kuvien ja vähän äänienkin avulla.

Tomin työpaikka on Tampereen luonnontieteellinen museo, joka  tarjoaa ajankohtaista tietoa Pirkanmaan luonnossa tapahtuvista ilmiöistä sekä luonnon monimuotoisuudesta ja vastaa luontoon liittyviin kysymyksiin.

Museo järjestää luontoaiheisia näyttelyitä ja tapahtumia ja myös ylläpitää luonnontieteellisiä kokoelmia kotimaisista eläimistä ja kasveista.

Tomista ja hänen työstään kertoo Luontotohtorin matkassa -sarja, jonka kaksi ensimmäistä jaksoa on linkitetty alla:

Luontotohtorin matkassa 1

Luontotohtorin matkassa 2