Monttu auki: Kiehumispiste-dokumenttielokuva

Pinni B, ls. 1100, Kanslerinrinne 1

Järjestäjä(t)

Näyttelijäntyön oppiaine

Kiehumispiste on dokumenttielokuva, joka esittelee vihaisen ja jakautuneen Suomen eri osapuolet Odinin sotureista turvanpaikanhakijoihin – kunnioittaen ja stereotypioita karttaen. Se on tarkoitettu johdannoksi ja keskustelun herättäjäksi ja katsottavaksi yhdessä kaikkialla siellä missä ihmiset kohtaavat.

Elina Hirvonen, kirjailija, toimittaja, elokuvaohjaaja: “Havahduin vuosi sitten siihen, että Suomessa on tapahtunut iso muutos. On muukalaisvihaa ja paljon ihmisiä, jotka kokevat, että ydinlupaukset on petetty, olet syrjässä ja kukaan ei kuuntele.
Valitsin elokuvan päähenkilöt niin, että katsoja voisi pitää jokaisesta henkilöstä. Ja voi pitää myös niistä, jotka ajattelevat toisin kuin itse. Kun Oula ja Tapsa kaikista erimielisyyksistä huolimatta istuvat alasti saunan lauteilla ja kohtaavat toisensa, tekevät he mielestäni suomalaisille suuren palveluksen. Väitän, että Suomessa tarvitaan vihamielisen ja jakautuneen ilmapiirin puhdistamista. Toivon, että elokuva toimii hyvänä johdantona sille keskustelulle.”

Esityksen jälkeen ovat keskustelemassa tutkija Mikko Hautakangas ja kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi. Keskustelun vetäjänä toimii yliopistonlehtori Mikko Kanninen.

Elokuvan nettisivu.

Lisätietoja

Teatterisihteeri Tuula Parviainen, puh. 040 190 1522, tuula.parviainen@staff.uta.fi