Nocturne – luontokuvia suomalaisessa kuoromusiikissa

Alkaa
Alkaa kello

Juhlasali, päätalo (osoite: Kalevantie 4).

Järjestäjä(t)

Tampereen yliopiston laulajat

Tampereen yliopiston laulajat johdattaa kuulijat kohti suomalaisen kuoromusiikin luontokuvia

Tampereen yliopiston laulajat (TYL) johdattelee kuulijansa kesäisiin tunnelmiin kevätkauden päätöskonserttinsa Nocturnen sävelin. TYL tarjoaa ohjelmistoltaan raikkaan ja luonnonläheisen a cappella -konsertin, joka vie kuulijansa apilapeltojen ja liplattavien laineiden äärelle suomalaisuuden päivänä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden hengessä.

Konsertissa kuullaan sävellyksiä suomalaisilta säveltäjämestareilta kaikista sukupolvista. Luvassa on kesäisiä sävellyksiä niin jazzsäveltäjänä tunnetulta Heikki Sarmannolta kuin Einojuhani Rautavaaralta ja Oskar Merikannolta. Keväisen soinnin täydentävät sanoitukset, joiden kirjoittajina ovat toimineet muun muassa Eino Leino ja L. Onerva.

Tampereen yliopiston laulajat on vuonna 1964 perustettu, noin 60 nuoresta laulajasta koostuva sekakuoro. Pääasiassa Tampereen yliopiston opiskelijoista koostuvaa joukkoa yhdistää rakkaus musiikkiin ja erityisesti laulamiseen. Harkituista konserttikokonaisuuksista ja raikkaasta soinnista kiiteltyä kuoroa on vuodesta 2010 alkaen johtanut musiikin maisteri Päivi Liimola.

Liput 12/8 € ovelta tai ennakkoon kuorolaisilta.

Lisätietoa kuorosta:
www.tyl.fi