Peace Day -seminaari

Pinni B-rakennus, auditorio B1100

Järjestäjä(t)

Tampereen YK-yhdistys

Kansainvälistä rauhanpäivää vietetään YK:n päätöslauselman 36/37 mukaisesti vuosittain 21. syyskuuta "rauhanaatteen juhlistamiseksi ja vahvistamiseksi kaikkien kansakuntien ja kansojen sisällä".

Monet toimijat ympäri maailmaa järjestävät tapahtumia rauhanpäivän kunniaksi ja sen tavoitteita edistääkseen, niin myös Tayk. Järjestämme päivää juhlistaakseemme puhujatilaisuuden Tampereen yliopistolla.

Vuoden teemamme on monikulttuurisuus ja myös Peace Day-seminaari seuraa samaa teemaa, kun alojensa huippuasiantuntijat saapuvat puhumaan maahanmuuton ja turvallisuuden kysymyksistä.

Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja löytämään uusia näkökulmia!

12.15 Taykin varapuheenjohtajan Milja Suihkon tervetuliassanat

12.20- 13.05 Olli Ruohomäki, Ulkopoliittinen Instituutti: “Conflict, Security and Migration”

13.15-14.00 Eeva Puumala, tutkijatohtori, Tampere Peace Research Institute: “Asylum seekers, societies and the struggle in-between”

14.00-14.25 Taykin tarjoama kahvitus seminaariin osallistuville

14.25-15.10 Ali Giray, yrittäjä, vuoden pakolaismies 2016: ”Suomi pakolaisen silmin: pakolaisuus ja ennakkoluulot/yhteiskunnan elätistä yhteiskunnan elättäjäksi”

15.15-16.00 Leena Kämäräinen, valmiuspäällikkö, Suomen Punainen Risti: Teemoina valmius, turvallisuus ja SPR:n rooli viime vuoden pakolaistilanteessa

Tapahtuma Facebookissa

Tilaisuudesta on mahdollista ansaita myös 1-2 opintopistettä kansainvälisen politiikan rauhan- ja kofliktintutkimuksen moduuliin oppimispäiväkirjan kirjoittamalla, mahdollisuutta ansaita opintopisteitä myös sosiaalitieteisiin selvitetään.

Sini Suominen
Tiedottaja