Sepelvaltimokirurgian varhais- ja pitkäaikaistuloksiin vaikuttavat tekijät

Alkaa
Alkaa kello

Terveysteknologiakeskus Mediwest, Koskenalantie 16, 60220 Seinäjoki.

Salonen Harri

LL Harri Salosen väitöstilaisuus

Factors affecting on short- and long-term results in coronary artery bypass surgery (Sepelvaltimokirurgian varhais- ja pitkäaikaistuloksiin vaikuttavat tekijät)

Väitöskirja kuuluu kirurgian (Thorax- ja verisuonikirurgia) alaan.

Vastaväittäjänä on professori Ari Harjula (Helsingin yliopisto). Kustoksena toimii professori Matti Tarkka.

Väitöstilaisuuden kieli on suomi.

Sepelvaltimokirurgian varhais- ja pitkäaikaistuloksiin vaikuttavat tekijät

Tavoitteena oli laatia riskitekijämallit, joilla voidaan ennustaa ohitusleikkauksen jälkeisiä varhais- ja pitkäaikaistuloksia.

Varhaistulosten osalta mallit ennustavat leikkauskuolleisuutta ja erilaisten komplikaatioiden esiintymistä.

Pitkäaikaistulosten osalta mallit ennustavat sydäninfarktikuolleisuutta, sydäninfarktien esiintymistä ja sepelvaltimotautioireiden uudelleen ilmaantumista leikkauksen jälkeen.

Tilastollisena menetelmänä käytettiin Bayesian monimuuttuja-analyysia, joka poimi kuhunkin malliin ensimmäiseksi parhaiten tapahtumaa ennustavan riskitekijän ja tämän rinnalle lisää riskitekijöitä, niin kauan kuin mallin herkkyys ja tarkkuus paranivat.

Harri Salonen on syntynyt Hämeenkyrössä ja hän on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon Helsingin yliopistossa. Nykyisin hän työskentelee yksityislääkärinä, toimitusjohtajana Salosen lääkäriasemalla.

Salosen väitöskirja on ilmestynyt sarjassa Acta Universitatis Tamperensis; 638, Tampereen yliopisto, Tampere 1998.