Suurten muutosten aika – millaista varhaiskasvatusta lapselle?

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Säätytalo, Seminaarisali (Snellmaninkatu 9-11, Helsinki)

Järjestäjä(t)

OMEP toimikunta yhteistyössä Lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa.

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan varhaiskasvatuksen tilasta ja tulevaisuudesta!

Tilaisuuden avaa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Tämän jälkeen kuulemme Opetushallituksen uuden pääjohtajan Olli-Pekka Heinosen puheenvuoron aiheesta ”Suomi suhteessa muuhun Eurooppaan: Miltä näyttää koulutuksellinen tasa-arvo? ” sekä Jyväskylän yliopiston professori Maarit Alasuutarin kokoavan tarkastelun CHILDCAREhankkeen (tasa-arvon kysymykset kuntien varhaiskasvatus- ja esiopetuspalveluissa sekä lastenhoidon tukien järjestelmissä) tuloksista.

Loppuaika seminaarista on varattu keskustelulle, jossa etukäteen kutsutut tutkijat, kuntien edustajat ja päättäjät sekä seminaariosallistujat pääsevät ääneen. Keskustelut ovat moderoituja ja ne vetää toimittaja Kirsi Heikel.

Lue lisää ja ilmoittauudu mukaan 29.1. mennessä tilaisuuden verkkosivuilla.

OMEP (World Organization for Early Childhood Education) on vuonna 1948 perustettu varhaiskasvatusjärjestö, joka toimii liki 70 valtiossa ympäri maailman. Suomen OMEP toimikunta toimii Lastensuojelun Keskusliiton alaisuudessa.  Lisäksi toimikunnassa ovat edustettuina Helsingin kaupunki (pj.), Helsingin yliopisto, Lastentarhanopettajaliitto, Opetushallitus, Suomen Kuntaliitto, Tampereen yliopisto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Varhaiskasvatuksen AMK- verkosto.