Tampere Kuplii Goes Academic 2017: Sarjakuvan Suomi

Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Linna-rakennus, Väinö Linna -sali (Kalevantie 5)

Järjestäjä(t)

​​ Vuonna 2017 Suomi juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään ja Tampere Kuplii Goes Academic -seminaari 10-vuotista historiaansa. Juhlavuonna seminaarin esitelmät keskittyvät suomalaiseen sarjakuvaan ja sen moninaisiin ilmiöihin, kuten 1900-luvun alun pilapiirroksiin, metallimusiikin kuvaamiseen sarjakuvan keinoin ja sukupuolen sekä seksuaalisuuden sarjakuvallisiin esitystapoihin.

Lisäksi pohditaan monikielisen sarjakuvan kääntämisen kysymyksiä, tarkastellaan sarjakuvabloggaamisen terapeuttisuutta ja esitellään, mistä löytyvät tutkimusta odottavat, kotimaisen sarjakuvan unohdetut helmet. Sarjakuvan eri ilmiöihin perehtyneiden tutkijoiden, opiskelijoiden, taiteilijoiden ja asiantuntijoiden kautta sarjakuvaa käsitellään vivahteikkaasti ja monipuolisesti.

Seminaariin on vapaa pääsy, tervetuloa kuuntelemaan!

Katso seminaarin ohjelma TKGA 2017 -verkkosivuilta.

Tampereen yliopiston Viestintätieteiden tiedekunta esittää osana Tampere Kuplii 2017 –sarjakuvafestivaalia tieteellisen sarjakuva-alan seminaarin. Seminaarin tavoitteena on luodata sarjakuvaa tarkastelemalla esimerkkien kautta sen merkitystä ja ilmenemismuotoja.

Leena Romu
leena.romu@uta.fi