Tampereen akateeminen sinfoniaorkesterin (TASO) konsertti

Alkaa
Alkaa kello

Päätalo, juhlasali, osoite: Kalevantie 4.

Järjestäjä(t)

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri (TASO)

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri (TASO) konsertoi kotisalissaan. TASO:n solistiksi saapuu ylöjärveläislähtöinen pianisti Pauli Jämsä ja orkesteria johtaa kapellimestari Kimmo Tullila.

Konsertissa kuullaan amerikkalaista musiikkia Aaron Coplandilta ja romanttisen konserttokirjallisuuden rakastettu teos pianolle Sergei Rahmaninovilta. Illan pääteoksena TASO esittää yhden orkesterimusiikin tunnetuimmista helmistä, Ludwig van Beethovenin viidennen sinfonian.

Aaron Copland: Quiet city
Sergei Rahmaninov: Toinen pianokonsertto, c-molli, op. 18
Ludvig van Beethoven: Viides sinfonia, c-molli, op. 67, "Kohtalonsinfonia"

Liput: 15/8/5 € (normaali / eläkeläiset, varusmiehet, työttömät / opiskelijat, lapset)
Opiskelijat pääsevät nauttimaan konsertista huokealla viidellä eurolla!

Lipunmyynti ovelta tuntia ennen tai ennakkoon varaamalla www.taso.fi

Pauli Jämsä tunnetaan laaja-alaisena muusikkona, jonka taiteellinen toiminta ulottuu solistisista tehtävistä kamarimusiikkiin, liediin ja oopperaan. Jämsä on esiintynyt erityisesti kamarimuusikkona ja lied-pianistina laajalti Euroopassa, sekä Yhdysvalloissa, Taiwanissa ja Japanissa. Hän on vieraillut merkittävissä musiikkikeskuksissa, kuten Musikverein (Wien), Gulbenkian Center (Lissabon), Izumi Hall (Osaka) ja National Performing Arts Center (Tainan), sekä lukuisilla festivaaleilla ympäri Eurooppaa.

Pauli Jämsä on opiskellut Sibelius-Akatemiassa sekä Wienin musiikkiyliopistossa. Syksystä 2016 lähtien Jämsä on toiminut Itävallassa Grazin oopperassa korrepetiittorin ja kapellimestarin tehtävissä.

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri on kunnianhimoinen harrastajasinfoniaorkesteri, jonka tarkoituksena on tarjota korkeakouluopiskelijoille ja muille musiikin harrastajille mahdollisuus soittaa korkeatasoista orkesterimusiikkia. TASO onkin esittänyt menestyksekkäästi useita orkesterikirjallisuuden merkkiteoksia ja tehnyt yhteistyötä maamme eturivin taiteilijoiden kanssa.

Kapellimestari ja TASO:n taiteellinen johtaja Kimmo Tullila oli perustamassa orkesteria vuonna 2003 ja hänen johdollaan orkesteri on noussut merkittäväksi vaikuttajaksi Tampereen kulttuurielämässä. Tullila suoritti orkesterinjohdon diplomitutkintonsa syksyllä 2009 ja toimii Tampere Filharmonian 2. viulun äänenjohtajana.

Korkeista taiteellisista päämääristä huolimatta aito innostus ja rento tekemisen meininki ovat edelleen TASO:n vahvuus ja käyttövoima. Amatööriyshän tarkoittaa juuri musiikin rakastamista!

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.fi/orkesteriTASO

Hilja Lappalainen