TASO solistina kanteletaiteilija Eva Alkula

Alkaa
Alkaa kello

Tampereen yliopiston juhlasali (Kalevantie 4)

Järjestäjä(t)

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO

Tampereen akateemisen sinfoniaorkesteri TASOn konsertti

Juliste

Johtaa Kimmo Tullila
Solisti Eva Alkula, kantele

Ohjelmisto:
Aarre Merikanto: Intrada (1936)
Hugi Gudmundsson: Alkul, konsertto kanteleelle ja jousille (2014)
Jean Sibelius: Kolmas sinfonia, C-duuri, op. 52 (1907)

Konsertin alkusoittona soi Aarre Merikannon Intrada, joka on hänen yksi suosituimmista ja soitetuimmista sävellyksistään. Solistikappaleena on islantilaissyntyisen säveltäjän Hugi Gudmundssonin Alkul-kantelekonsertto, jonka hän on omistanut kansainvälisesti tunnetuimmalle kanteletaiteilijallemme Eva Alkulalle. Teos tuo upeasti esiin kanteleen monipuoliset ominaisuudet ja se on esitetty Suomessa ennen TASO:n konserttia vain kerran. Konsertin päättää Sibeliuksen Kolmas sinfonia.

Kanteletaiteilija Eva Alkula työskentelee erityisesti nykymusiikin, sähkömusiikin ja japanilaisvaikutteisen musiikin parissa. Alkula esiintyy solistina ja kamarimuusikkona, ja on konsertoinut lukuisissa Euroopan maissa, Venäjällä, USA:ssa ja Japanissa. Aktiivinen yhteistyö nykysäveltäjien ja muusikoiden sekä mm. kuvataiteilijoiden kanssa on synnyttänyt monia uusia kanteleteoksia, konserttiprojekteja ja installaatioita. Alkula on esittänyt uutta kantelemusiikkia eri musiikkijuhlilla ja ollut mukana myös erilaisissa näyttämömusiikin produktioissa. Elektronista musiikkia hän on soittanut erilaisissa projekteissa mm. viulutaiteilija Pekka Kuusiston, KONEV -yhtyeen ja sähkömuusikko Juha Sipilän kanssa. Japanilaisella musiikilla on erityinen merkitys Alkulan muusikon elämässä. Vuosina 1999-2000 hän opiskeli Hokkaidon kasvatustieteellisessä yliopistossa. Japanissa Alkula vierailee vuosittain ja konsertoi kototaiteilija Tomoya Nakain kanssa, jonka kanssa hän on julkaissut kolme levyä. Alkula valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2003 ja voitti samana vuonna Valtakunnallisen Kantelekilpailun.

Liput: 15/8/5 € (normaali / eläkeläiset, varusmiehet, työttömät / opiskelijat, lapset)
Lipunmyynti ovelta tuntia ennen esitystä.

Konserttia tukee Taiteen edistämiskeskus.

Seuraa TASO:a Facebookissa

TASO