Tulevaisuudentutkimus, tulevaisuustietoisuus ja oppiminen -seminaari

Tampereen yliopisto, Linna-rakennuksen auditorio K103

Järjestäjä(t)

TaY, TTY, Tulevaisuudentutkimuksen verkostoakatemia

Oletko kiinnostunut tulevaisuudesta? Tiedätkö, mitä tulevaisuudentutkimus on? Entä mitä tulevaisuudentutkimuksen yliopisto-opintoihin sisältyy ja mitä opiskelijat voivat saada opinnoista? Mitä on tulevaisuustietoisuus, kuinka sitä voidaan kehittää ja hyödyntää? Entä millaisia tulevaisuusnäkymiä liittyy robotiikan hyödyntämiseen oppimisen tukena?

Tiesitkö, että tulevaisuudentutkimus on viime vuosikymmeninä vähitellen vakiintunut yliopistojen opetus- ja tutkimusalueeksi Suomessa ja yli 10 000 opiskelijaa on suorittanut tulevaisuudentutkimuksen opintoja Tulevaisuudentutkimuksen Verkostoakatemian kursseilla? Tervetuloa kuulemaan lisää näistä ja kokemuksista tulevaisuudentutkimuksen opetuksesta ja opiskelusta.

12.15-12.30 Seminaarin avaus
Professori Markku Sotarauta, Tampereen yliopisto, Johtamiskorkeakoulu

12.30-13.05 Tulevaisuustietoisuus ja -oppiminen
Professori Markku Wilenius, Turun yliopisto, Tulevaisuuden tutkimuskeskus

13.05-13.40 Robotiikka, oppiminen ja tulevaisuus - Robottien hyödyntäminen oppimisen tukena
Yliopistonlehtori Aino Ahtinen, Tampereen teknillinen yliopisto, tietotekniikka

13.40-14.00 Tulevaisuudentutkimuksen opintokokonaisuus - mitä, miksi ja kenelle?
Koulutuspäällikkö Hanna-Kaisa Aalto, Turun yliopisto, Tulevaisuuden tutkimuskeskus

14.00-14.20
Opettajan ja tutkijan näkökulmia tulevaisuudentutkimukseen Tampereen kahdesta yliopistosta

Lehtori Markus Pöllänen, Tampereen teknillinen yliopisto, Liikenteen tutkimuskeskus Verne
Tutkimusjohtaja Jari Kolehmainen, Tampereen yliopisto, Johtamiskorkeakoulu

14.20-14.30 Mitä tulevaisuusopinnot ovat antaneet?
Väitöskirjatutkija Maili Marjamaa, Tampereen yliopisto

14.30-15.00 Tilaisuuden päätös ja juhlakahvitarjoilu