Tutkijan digi- ja medianäkyvyys - avoin seminaari

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Linna K103, Kalevantie 5

Järjestäjä(t)

Tampereen yliopiston tutkijakoulu

Näkyvyys, toiminta ja verkottuminen erilaisia digitaalisia välineitä ja medioita hyödyntäen on olennainen tutkijataito. Tutkijan digitaalinen näkyvyys, viestintä ja osallistuminen ovat samalla osa tutkimusorganisaatioiden ja yliopistojen profiloitumista ja brändiä. Yksittäisen tutkijan käytettävissä on lukuisia mahdollisuuksia digitaalisen tutkijaprofiilin rakentamiseen, ylläpitoon ja siitä viestimiseen. Tässä puolipäiväseminaarissa tiedeviestinnän, mediaosaamisen ja digitaalisen näkyvyyden osa-alueista keskustellaan ja kuullaan käytännön esimerkkejä.

Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä.

Ohjelma

12.15-13.00 Tiina Raevaara, FT, kirjailija: Asiantuntijabrändin luominen ja digitaaliset profiilit

13.00 – 13.45  Katja Kannonlahti, viestintäjohtaja, TaY: Miten yliopisto tukee tutkijan digitaalista ja medianäkyvyyttä

13.45 – 14.15 tauko

14.15 – 15.00 Päivi Berg, tutkija: Kuinka käy tutkimusprosessin reaaliaikainen raportointi? Esimerkkinä AJOLÄHTÖ: nuoret aikuiset uuden työn markkinoilla

15.00 – 15.45 Johanna Junttila, toimittaja: Tieteestä journalismia. Miten tutkijan tulisi toimia, kun toimittaja yllättäen pyytää haastattelua, uutisessa seisoo kammottava virhe tai omaa tutkimusta haluaa saada esille valtamediassa?

Seminaarin kohderyhmiä ovat väitöskirjatutkijat, tutkijat, opettajat ja muut tiedeviestinnästä kiinnostuneet.

Tervetuloa!

Koordinaattori Olli Nuutinen,