Verkkokerronnan päivä

Pinni B 1100, Kanslerinrinne 1

Järjestäjä(t)

Journalistiikka, viestintätieteiden tiedekunta

Miten journalismi löytää yleisönsä sosiaalisesta mediasta? Millaisia uusia muotoja journalismi saa, kun siitä tulee todella digitaalista? Kuinka yleisö uudessa ympäristössä kootaan ja kuinka sitä puhutellaan?

Tule kuulemaan vastauksia kaikille avoimeen konferenssipäivään Tampereen yliopistolle: vastauksia antavat journalismin ja sen tutkimuksen huiput maailmalta ja Suomesta.

Konferenssi on osa journalistiikan vierailijaprofessorin Jussi Pullisen opetusvuotta.

Pääpuhujina ovat:

Rachel Rodriguez, Senior Producer, CNN Digital Worldwide
Ryan Heath, Senior EU Correspondent, Politico Europe
Wiebke Loosen, Hans-Bredow-Institut, Saksa

Heidän lisäkseen kuullaan alan johtavia journalisteja ja tutkijoita Suomesta.

Ohjelma käsittelee laajasti journalistisen työn ja kerronnan sopeutumista digitaaliseen muotoon ja yleisön uusiin käyttötapoihin. Aiheina ovat niin sosiaalisen median videot, toimittajan työn ja journalismin uudet muodot kuin yleisön tavoittamisen ja mittaamisen uusimmat tavat.

Konferenssi on maksuton ja suunnattu koko alalle: toimitusten työntekijöille, tutkijoille ja opettajille ja opiskelijoille. Konferenssin järjestämistä tukee Helsingin Sanomain Säätiö.

Ilmoittautuminen (15.3. mennessä)

Please register for the event with this form by Thursday 15.3.2018.

Ohjelma:

Aamukahvit klo 9 Pinni B:n Aulabuffeessa

Aamupäivä alkaen klo 9.30

Rachel Rodriguez, CNN International
Rachel Rodriguez is Senior Producer for social media for CNN Digital Worldwide, based in London. She directs CNN International's social media strategy and covers news and features via social media.

News from TV to social in Finland
Mona Haapsaari / Marjaana Wikman, MTV3

Some suomalaisten uutislähteenä
Esa Reunanen, Tampereen yliopisto
Digital News Reportin Suomen maaraportin tekijä

Paneeli: Tunteita, trolleja, Insta ja Twitter - toimittajana somessa
Emil Elo, Kauppalehti
Rebekka Härkönen, Turun Sanomat
Jutta Sarhimaa, Helsingin Sanomat
Pj. Jussi Pullinen, Tampereen yliopisto

LOUNAS

Iltapäivä: Alkaen klo 13.30

Ryan Heath, Politico Europe
Ryan Heath is Senior EU Correspondent and Associate Editor at Politico Europe. Heath is regular policy commentator on outlets such as BBC, CNN, MSNBC, and Deutsche Welle and edits the Brussels Playbook newsletter.

Audience engagement after Facebook's changes
Jussi Pullinen, Tampereen yliopisto

Onnistumisen mittaaminen journalismissa vuonna 2018
Kalle Pirhonen, Yle

Wiebke Loosen, Hans-Bredow-Institut für Medienforschung an der Universität Hamburg
Wiebke Loosen is a senior researcher at the Hans-Bredow-Institut. In her research, she focuses on the areas of journalism research, online communication and methods of empirical communication research.

Commentary:  Heikki Heikkilä, University of Tampere

Journalistiikan vierailijaprofessori Jussi Pullinen