YÄK, jätettä!

Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Tampereen yliopiston Päätalo, ls A1 (Kalevantie 4)

Järjestäjä(t)

Professori Olli Pyyhtinen (kuva: Jonne renvall)

Jäte nähdään tavallisesti jonakin arvottomana, likaisena ja ällöttävänäkin. Professori Olli Pyyhtisen mukaan se on kuitenkin huikean kiinnostava tutkimuskohde. Ne kertovat paljon siitä, mitä teemme ja miten elämme toistemme kanssa.

Olli tutkii Tampereen yliopistossa työkavereidensa kanssa, miten jätteet ovat osa elämäämme. Olemme joka päivä tekemisissä jätteiden kanssa, kun siivoamme jälkemme, vedämme vessan, viemme roskat ulos jäteastiaan ja käymme säännöllisesti pesulla. Tiedämme myös, ettei saa roskata.  Mutta jätettä ei vain siivota pois, vaan se myös lämmittää koteja, liikuttaa autoja ja pitää lentokoneet ilmassa.

Olli kysyykin luennollaan, mitä kaikkea jäte on. Miten jostakin tulee meille jätettä ja mitä sille sitten tapahtuu? Entä miten jokin jätteenä pidetty voi lakata olemasta jätettä?

Lasten akatemia
Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa lapsia kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Lasten akatemiassa voit opiskella, jos olet 7-10 -vuotias. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua. Luennoille on tarkoitettu lapsille, myös avustajat ovat tervetulleita.

Tervetuloa!

Katso lisää

Lasten akatemian toteuttavat yhteistyössä:
* Tampereen yliopisto,
* Tampereen teknillinen yliopisto,
* Tampereen LUMATE-keskus sekä
* Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja museopalvelut.

markkinointikoordinaattori Kyösti Koskela
Tampereen yliopisto