Ympäristömuutosten visualisointi -näyttely

Alkaa
Päättyy
Päättyy kello

Juhlasalin aula, Päätalo, Kalevantie 4.

Järjestäjä(t)

Globaaleihin ympäristömuutoksiin vastaaminen edellyttää uusia näkökulmia, käytäntöjä ja tuoreita mielikuvia. Kiertävä näyttely on syntynyt Prince Albert II of Monaco Foundation -säätiön vuosina 2014 – 2016 rahoittaman hankkeen Visualization of environmental change tuloksena.

Perusta projektille luotiin jo vuonna 2012 käynnistyneessä pohjoiseen tiedeviestintään painottuvassa Arktisen yliopiston temaattisessa verkostossa ”Communicating Arctic  Science”, joka tunnetaan myös Arktisella ja sub-Arktisella alueella työskentelevien valokuvaajien ja tutkijoiden muodostamana SubZero-kollektiivina.

Arktisen yliopiston osana toiminut hanke toi yhteen tieteitä ja taiteita sekä opiskelijoita ja ammattilaisia molemmilta aloilta. Verkoston tavoitteena on yhdessä kehittää innovatiivisia tapoja ympäristönmuutoksen viestintään ja tietoisuuden ja vastuullisuuden lisäämiseen. Näyttelyssä on esillä vielä työn alla olevia ideoita ja pohjoisessa Suomessa järjestettyjen työpajojen tuloksia.

Tukikohtana kaikessa toiminnassa on toiminut Oulun yliopiston  Oulangan tutkimusasema Kuusamossa yhteistyössä hankkeen yhteistyökumppaneiden kanssa: BTK University of Art & Design (Saksa: Berliini, Hampuri), Tampereen ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto, UiT The Arctic University of Norway (Tromso), Tampereen yliopisto, Metsähallitus Luontopalvelut, Aalto-yliopisto, UNEP Grid-Arendal (Norja) ja Kuusamo-opisto.

Näyttelyn avajaiset pidettiin Kuusamon luontokuvafestivaaleilla syyskuussa 2016. Tämän jälkeen näyttely on ollut esillä Oulun ja Lapin yliopistoissa. Tampereelta näyttely jatkaa matkaa kesäkuun puolivälissä Monacoon ja/tai Berliiniin.

Hankkeen muina tuotoksina on julkaistu viime syksynä valokuvateos sekä nettisivu, joka löytyy osoitteesta https://sub-zero.org/. Näyttely, kirja ja verkkosivu ovat englanninkieliset.

tutkijatohtori
Minna Santaoja,