Arvo vihittiin toiveikkaissa tunnelmissa

Julkaistu 6.10.2016 - 15:09
Arvon vihkiäisjuhlan musiikista vastasi lääkäreiden Sivuääni-orkesteri.
Arvon vihkiäisjuhlan musiikista vastasi lääkäreiden Sivuääni-orkesteri. - Kuva: Jonne Renvall

Yhteistyö, uudet mahdollisuudet ja Kaupin alueen tuleva kehitys olivat punaisina lankoina Arvo-rakennuksen vihkiäisjuhlan puheissa. Tampereen yliopiston lääketieteen, biotieteiden ja terveystieteiden uudet tilat kokoavat tutkijat saman katon alle, mutta tiloja käyttävät myös Tampereen ammattikorkeakoulu ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

- Arvossa on kyse monella tavalla yhteistyöstä, sanoi rehtori Liisa Laakso.

- Yhteistyön ja kohtaamisen kautta syntyy uutta.

Laakso totesi, että Tampere3 konkretisoituu Arvossa. Taitokeskuksessa harjoittelevat myös ammattikorkeakoulun opiskelijat. BioMediTechissä taas toimivat yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston tutkijaryhmät.

- Kaupin kampuksen ja koko sairaala-alueen kehittäminen on yksi Tampereen suurimmista kehitysprojekteista, kertoi Tampereen kaupungin konsernijohtaja Juha Yli-Rajala.

Yli-Rajalan mukaan visiona on terveyskylä, jossa aikanaan toimisi myös 100 yritystä, ja Tampere3-korkeakouluyhteistyö edistää osaltaan vision toteutumista. Kaupunki valmistelee lisäksi Arvon läheisyyteen sijoittuvan opetushyvinvointikeskuksen perustamista. Jos raitiotie rakennetaan, Kauppiin pääsee myös raitiovaunulla, mikä lisää alueen vetovoimaa entisestään.

Syytä hymyyn. Vas. rehtori Liisa Laakso, hallintojohtaja Petri Lintunen ja emeritarehtori Kaija Holli.

Arvon toisen rakennusvaiheen liikkeellepanijoihin kuulunut emeritarehtori Kaija Holli totesi, että tilat on rakennettu toiminnan ehdoilla.

- Tilat eivät nyt aseta rajoja yhteistyölle eivätkä uusille ideoille, Holli sanoi.

Tampereen yliopisto on vuokrannut Arvon toisen rakennusvaiheen Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ltä. Arvo-kokonaisuuden on suunnitellut arkkitehti Matti Mastosalo Arkkitehtitoimisto Helamaa&Heiskasesta.

Lue myös:
Arvo kasvoi terveyden tutkimuksen yhteiseksi taloksi