Fimlab lahjoitti Tampereen yliopistolle

Julkaistu 3.5.2017 - 10:14

Laboratoriopalveluita tuottava Fimlab Laboratoriot Oy on lahjoittanut Tampereen yliopistolle 200 000 euroa.

Fimlabin toimitusjohtaja Ari Miettinen kertoo, että yhtiössä on seurattu valtion tutkimusrahoituksen niukkenemiskehitystä ja nähty tarve tukea laboratoriodiagnostisen tutkimuksen kehittymistä.

Laboratoriodiagnostiikalla on keskeinen merkitys potilaiden hoidon tarpeen määrittelyssä ja hoidossa. Jopa 70 prosenttia hoitopäätöksistä perustuu laboratoriotutkimuksiin. Laboratoriotiedon määrä kasvaa kaiken aikaa, ja tulevaisuudessa keskeistä on tämän tiedon käsittely ja muokkaaminen niin, että se hyödyttää parhaalla tavalla potilaiden hoitoa. Digitalisaatio tarjoaa valtavan mahdollisuuden terveydenhuollon hoitoprosessien tehostamiseen.

- Tampereen yliopistossa ja TAYS:ssa on pitkät perinteet laboratoriotiedon käsittelyn ja hyödyntämisen tutkimuksessa ja soveltamisessa. Toivomme, että lahjoituksemme edelleen tukee tätä hyvää työtä, jonka hyöty tulee käyttöön poikkitieteellisesti eri tutkimusaloilla, Ari Miettinen sanoo.

Pitkäaikaisen yhteistyökumppanin tuki lämmittää Tampereen yliopistossa.

- Kiitämme lämpimästi lahjoituksesta, joka tulee monialayliopiston tutkimusta laaja-alaisesti, sanoo rehtori Liisa Laakso.

- Kehittäessämme uusia diagnostisia menetelmiä, on tärkeää, että pääsemme testaamaan niitä aidossa kliinisen laboratorion ympäristössä. Tässä Fimlab on ollut tärkein yhteistyökumppanimme jo vuosikymmenien ajan. Nyt saatu lahjoitus takaa tämän yhteistyön jatkumisen, toteaa Tampereen yliopiston lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnan dekaani Tapio Visakorpi.

Fimlab Laboratoriot Oy tuottaa terveydenhuollon laboratoriopalveluita sekä alan koulutusta ja tutkimusta Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Fimlabin omistavat Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymät. Se on ensimmäinen julkisen terveydenhuollon puolelle perustettu laboratorioyhtiö ja sen palveluksessa on lähes 800 laboratorioalan ammattilaista.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Ari Miettinen, p. 050 587 6855, ari.miettinen@fimlab.fi