Haku tohtoriopintoihin alkoi

Julkaistu 4.4.2017 - 16:07

Haku Tampereen yliopiston tohtoriopintoihin on alkanut maanantaina 3. huhtikuuta. Samalla haetaan myös lisensiaatin tutkintoon tähtääviin opintoihin. Haku päättyy tiistaina 2. toukokuuta. Opiskeluoikeudet alkavat 1. elokuuta 2017.

Tohtoriopintojen opiskeluoikeuden saaminen ei sisällä rahoitusta.

Tohtoriopintoihin hakua koskee yhden paikan säännös, jonka mukaan samana lukukautena voi ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan alkavasta koulutuksesta.

Yhden paikan säännös laajenee kaikkiin korkeakoulujen tutkintoon johtaviin koulutuksiin, jotka alkavat 1.8.2016 tai sen jälkeen.

Hakijalla voi olla useampi tutkinnonsuoritusoikeus eli paikka tutkintoon johtavassa koulutuksessa, mutta opiskelupaikat pitää ottaa vastaan eri lukukausina.

Siirtohaussa saatu paikka korkeakoulussa ei kuulu säännöksen piiriin. Säännös ei koske Poliisiammattikorkeakoulua, Högskolan på Ålandia eikä ulkomaisia korkeakouluja.

Haku tohtoriopintoihin Tampereen yliopistoon keväällä 2017