JKK tutkii yliopistojen turvallisuutta - kysely meneillään

Julkaistu 2.6.2017 - 15:02

Yliopistojen henkilöstön ja yliopisto-organisaatioiden turvallisuutta kartoitetaan UniSecurity-tutkimuksessa. Työsuojelurahaston rahoittamaa tutkimusta tehdään Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa.

Parhaillaan on menossa kysely, jolla kartoitetaan yliopistojen henkilöstön turvallisuus- ja turvattomuuskokemuksia ja niiden ilmenemistä ja kokemista akateemisessa työssä sekä organisaatioiden turvallisuutta suhteessa uudenlaisiin uhkiin, kuten vihapuheeseen, viharikoksiin ja väkivaltaan tai sen uhkaan.

Kysely tehdään viidessä yliopistossa.

Tutkimuksen toisessa vaiheessa kartoitetaan ja kehitetään yliopistojen turvallisuuden johtamista kaikissa yliopistoissa.

- Yliopistojen opettajien, tutkijoiden ja muun henkilöstön kokemukset ja näkemykset ovat arvokkaita yliopistojen turvallisuuden kehittämisessä, toteaa tutkija Kari Kuoppala.

Yliopistolaisten toivotaan vastaavan kyselyyn 9.6.2017 mennessä.

Tutkimuksen vastaavat johtajat ovat turvallisuushallinnon professori Sirpa Virta ja korkeakouluhallinnon yliopistonlehtori Vuokko Kohtamäki. Hankkeen tutkijana toimii Kari Kuoppala.

Lisätietoja:
Tutkija Kari Kuoppala,  050 509 9220