Koulutusvienti etenee Kaakkois-Aasiassa

Julkaistu 21.6.2016 - 12:41
yliopistopedagogiikka
Thaimaalaisen Thanyaburin teknillisen yliopiston opettajat viimeistelevät Tampereelle yliopistopedagogiikan opintojaan. Kuva: Jonne Renvall

Thaimaalaiset yliopisto-opettajat viimeistelivät opintojaan Tampereella

Suomen yliopistojen tutkimustietoon perustuvaa koulutusosaamista arvostetaan Aasiassa. Itä-Suomen, Tampereen ja Turun yliopistojen luotsaama koulutusvientiyhtiö Finland University isännöi thaimaalaisen Thanyaburin teknillisen yliopiston opettajia, jotka ovat tulleet Tampereelle viimeistelemään yliopistopedagogiikan opintojaan.

– Ymmärrän, että kehittyminen opettajana on pitkäjänteinen prosessi. Olen iloinen, että yliopistomme tarjoaa minulle tämän hienon projektin, joka mahdollistaa ammatillisen kehittymiseni, kertoo koulutukseen osallistuva Thirawat Mueansichai.

Opettajien valmistujaisia seuraa myös Thanyaburin yliopiston rehtoraatti, joka jatkaa samalla neuvotteluja yhteistyön syventämisestä FinUnin kanssa.

– Vierailumme aikana haluamme keskustella yhteistyön vahvistamisesta. Tarkoituksena on rakentaa koulutuksen kehittäminen pitkäjänteiselle ja kestävälle pohjalle, rehtori Prasert Pinpathomrat sanoo.

– Yhteistyömme on laajentunut vuosi vuodelta. Meillä on nyt hyvä perusta edetä Kaakkois-Aasiassa, koska koulutusosaamisemme tunnetaan ja sitä arvostetaan laajasti, Finland Universityn toimitusjohtaja Pekka T. Saavalainen uskoo.

Thaimaalaiset opettajat tutustuvat Tampereella vietetyn intensiiviviikon aikana tutkimusopetukseen, tulosten visualisointiin ja opetuksen kehittämiseen. Ohjelma huipentuu opettajien valmistujaisjuhlaan keskiviikkona 22. kesäkuuta.

– Kansainvälistymisen näkökulmasta Finland Universityn päänavaus Thaimaahaan on erittäin tärkeä. Tämä avaa meille uusia vientimahdollisuuksia, Tampereen yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori Harri Melin iloitsee.

Thaimaa-ryhmä
Thaimaalaisopettajien intensiiviviikko huipentuu valmistujaisjuhlaan juhannuksen alla Tampereella. Kuva: Jonne Renvall