Lääketiede ja kauppatieteet Tampereen yliopiston suosituimmat hakukohteet

Julkaistu 8.4.2016 - 12:56

Lääketieteen, kauppatieteiden ja luokanopettajan opinnot kiinnostivat tänä vuonna eniten Tampereen yliopistoon hakeneita. Lääketieteen lisensiaatin tutkinto-ohjelmaan tuli ensisijaisia hakemuksia noin 1 200 (kaikkiaan noin 1400), kauppatieteiden tutkinto-ohjelmaan 900 (kaikkiaan noin 2 600) ja kasvatustieteiden tutkinto-ohjelman luokanopettajakoulutukseen 700 (kaikkiaan noin 2 000).

Teatterityön tutkinto-ohjelmaan oli noin 370 ensisijaista hakijaa (kaikkiaan 970).

Tampereen yliopiston alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtaviin tutkinto-ohjelmiin oli keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa kaikkiaan 14 682 hakijaa. Määrä on suunnilleen sama kuin vuosi sitten.

Yhteishaussa olivat tänä keväänä ensimmäistä kertaa haettavana myös useimpien yliopistojen suomenkieliset maisterikoulutukset. Nämä huomioiden Tampereen yliopistoon oli koko yhteishaussa yhteensä 16 588 hakijaa. Yhteishaun kokonaishakijamäärässä Tampereen yliopisto oli kolmanneksi suosituin yliopisto Helsingin ja Turun yliopistojen jälkeen.

Tampereen yliopiston valintakokeet alkavat toukokuussa. Tulokset julkistetaan viimeistään heinäkuun alussa.

Alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtavissa hakukohteissa tarjolla on yhteensä lähes 1 400 opiskelupaikkaa, joista osa on ensimmäistä kertaa varattu ensikertalaisille hakijoille.

Opiskelijaksi Tampereen yliopistoon -sivut

Lisätietoja: