Opettajaopiskelijoilta moniaistisia teoksia Koskikeskukseen ensi viikolla

Julkaistu 2.12.2016 - 10:09

Luokanopettajaopiskelijat moniaistisessa kaupunkitilassa

Tampereen yliopiston ensimmäisen vuoden luokanopettajaopiskelijat osallistuvat ekososiaaliseen taidefestivaaliin keskiviikosta 7. 12. maanantaihin 12.12. toteuttamalla moniaistisia interventioita Koskikeskuksessa ja sen ympäristössä.

Opiskelijat ylittävät luokkahuoneen rajat ja haastavat kaupunkilaisia katsomaan ja tuntemaan kaupunkitilaa uusista näkökulmista tuomalla monilukutaitoa käytäntöön. Monilukutaito on yksi peruskoulun opetussuunnitelman perusteiden keskeisistä osaamisalueista, jonka avulla maailmaa tarkastellaan moniaistisesti ja -kulttuurisesti.

Opiskelijat tekevät kaupunkitilaan erilaisia moniaistisia ja -mediaisia teoksia, joissa yhdistetään käsityön, kuvataiteen, äidinkielen, liikunnan ja mediakasvatukseen oppialueita julkisessa tilassa. Opiskelijoiden toiminta ja teokset ovat osa Break a Brain -festivaalia, joka järjestetään Tampereella 2.12. - 23.12.

Keskiviikkona 7.12. klo 18 - 19 luokanopettajaopiskelija Ellinoora Hakala ja opettajat Miia Collanus, Reijo Kupiainen ja Jouko Pullinen kertovat festivaalille toteutetuista interventioista ja johdattelevat keskusteluun monilukutaidosta. Paikkana on Break a Brain -festivaaligalleria, joka sijaitsee Otavalantunnelissa Koskikeskuksessa.

Festivaalin järjestävät yhteistyössä Koneen säätiön rahoittama Art-Eco-hanke ja Tampereen taidekasvatusyhdistys. Tapahtuman on rahoittanut Taiteen edistämiskeskus.

Break a Brain -festivaalin verkkosivut ja ohjelma:

Lisätietoja:
Tekstiilityön yliopisto-opettaja Miia Collanus, 050 318 6801, miia.collanus@uta.fi

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 2.12.2016