Professori Juho Saari perusturvan selvityshenkilöksi

Julkaistu 14.3.2018 - 14:19
Professori Juho Saari. Kuva: Jonne Renvall
Juho Saari - Kuva: Jonne Renvall

Professori Juho Saari on nimitetty selvityshenkilöksi perusturvan ja toimeliaisuuden kokonaisuudistusta valmistelevaan Toimi-hankkeeseen. Hanke on sijoitettu valtioneuvoston kansliaan.

Hankkeen tehtävänä on tukea poliittisia toimijoita ja eduskuntavaaleihin valmistautuvia puolueita perusturvan uudistustarpeiden tunnistamisessa. Työn tuloksena syntyy vaihtoehtoja ja malleja, joiden pohjalta voidaan tehdä päätöksiä seuraavalla hallituskaudella.

Vaihtoehtoja ja malleja valmistelee asiantuntijoista koostuva projektiryhmä, ja työtä tehdään yhteistyössä puolueiden, työmarkkinaosapuolten ja järjestöjen edustajista koostuvan parlamentaarisen seurantaryhmän kanssa. Valtioneuvoston kanslia on asettanut työtä tukemaan kolme selvityshenkilöä.

Professori Juho Saari jatkaa eriarvoisuutta käsittelevän työryhmän työtä paneutumalla erityisesti yhteiskunnallista eheyttä vahvistaviin tekijöihin.

- Yhtenä lähtökohtana on huoli siitä, että mittavista panostuksista ja yleisestä hyvinvoinnista huolimatta osa ihmisistä putoaa turvaverkkojen läpi, Saari sanoo.

Saari on Tampereen yliopiston sosiaali- ja terveyspolitiikan professori. Hän on toiminut pääministeri Juha Sipilän asettaman eriarvoisuusryhmän puheenjohtajana. Työryhmän raportti julkistetaan vielä maaliskuussa.

Kaksi muuta selvityshenkilöä ovat Essi Eerola ja Leena Ilmola. Tutkimusjohtaja Essi Eerola osallistuu hankkeen projektiryhmän työskentelyyn ja selvittää hankkeessa työstettävien vaihtoehtojen ja mallien suhdetta julkisen talouden kestävyyteen. Tulevaisuustutkija Leena Ilmola vastaa selvitystyössään keskeiseen kysymykseen tulevaisuuden hyvinvoinnin tarpeista.

Valtioneuvoston uutinen selvityshenkilöiden asettamisesta