Sarjakuvaseminaarissa monitieteinen kattaus Sarjakuvan Suomea

Julkaistu 7.3.2017 - 14:35

Tampereen yliopiston Tampere Kuplii Goes Academic -sarjakuvaseminaari
perjantaina 17. maaliskuuta klo 11.00 - 17.00
Tampereen yliopiston Linna-pääkirjaston Väinö Linna -salissa, Kalevantie 5, Tampere

Jo kymmenettä kertaa järjestettävässä tieteellisessä sarjakuvaseminaarissa tutkitaan gulashiparoneja ja liperaaleja sekä metallimusiikin ja sarjakuvan liittoa ja kuullaan sarjakuvabloggaamisesta ja sarjakuvamuseosta.

Tuula Siira ja Emilia Tolvanen kertovat seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden arvoituksellisuudesta Kati Närhin Agnes-trilogiassa. Eliisa Pitkäsalo ja Annikki Liimatainen luennoivat aiheesta Monia kuvia, monia kieliä – monikielisyys, sarjakuva ja kääntäminen.

Seminaarin aikana jaetaan vuoden 2017 Sarjakuva-Finlandia-palkinto, jonka saajan valitsee tällä kertaa rock-muusikko A.W. Yrjänä.

Lisätietoja ohjelmasta ja esiintyjistä saa seminaarin verkkosivuilta. Seminaarin järjestää Tampereen yliopiston Viestintätieteiden tiedekunta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Seminaari on osa viisipäiväistä Tampere Kuplii 2017 -sarjakuvafestivaalia (15.-19.3.2017). Festivaalin teemana on Sarjakuvan Suomi ja mukana Kuplinnassa ovat mm. kunniavieras Mauri Kunnas, sarjakuvan tuore läänintaiteilija Ville Pirinen sekä suomalaisen fantasiasarjakuvan kärkinimet Juuso Laasonen, Toni Karonen, Janne Kukkonen ja Petri Hiltunen.

Lisätietoja seminaarista:
Markkinointikoordinaattori Kyösti Koskela, 050 572 8777, kyosti.koskela@uta.fi
Tampereen yliopisto

Seminaarin verkkosivut: http://www.uta.fi/cmt/tkga/index.html
Tampere Kuplii 2017: http://2017.tamperekuplii.fi/
Sarjakuva-Finlandia: http://www.sarjakuvafinlandia.fi

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 7.3.2017

Korjattu 8.3. A.W. Yrjänän ammatiksi rock-muusikko.