Tampere ja Kanton tiivistävät koulutusyhteistyötä

Julkaistu 13.4.2016 - 12:47
Vieraita Kantonista
Tampereen yliopisto sai vieraakseen koulutusalan ammattilaisia kiinalaisesta Kantonin kaupungista. Kuvat: Jonne Renvall

Tampereen yliopistolla vieraili tiistaina 12. huhtikuuta koulutusalan ammattilaisia eteläkiinalaisesta Guangzhoun eli Kantonin kaupungista. Kiinalaisten delegaatioon kuuluivat mm. Kantonin koulutusviraston johtaja sekä korkeakoulutuksen ja ammattikoulutuksen virastojen johtajat. Koulutusviraston johtaja Qu Shaobingin mukaan tällä Tampereen-vierailulla on kaksi päätarkoitusta.

– Ensimmäisenä tarkoituksena on oppia enemmän suomalaisesta ammatti- ja peruskoulutuksesta, Qu toteaa.

– Toisena tarkoituksena on vierailla Tampereen yliopistossa ja keskustella mahdollisesta yhteistyöstä yliopiston ja Kantonin kaupungin välillä tulevaisuudessa. Tätä yhteistyötä on jo aloitettu, mutta haluaisimme puhua lisää yksityiskohdista.

Aiemmin samana päivänä ryhmä oli jo vieraillut kahdessa peruskoulussa Tampereella. Osa ryhmästä oli myös tutustunut Tampereen seudun ammattiopistoon ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskukseen.

– Olemme vaikuttuneita näkemästämme ja uskomme, että voimme oppia paljon Tampereen koulujen toimintatavoista, Qu sanoo.

– Se on myös vierailumme päätarkoitus: nähdä, miten suomalainen järjestelmä toimii ja viedä hyviä toimintamalleja mukanamme Kiinaan.

Qu ja koko muu ryhmä oli hyvin tyytyväinen Tampereen-matkaansa.

– Tämä matka on ollut meille todella hyödyllinen, olemme saaneet paljon hyviä ideoita suomalaisista kouluista. Lisäksi saimme tilaisuuden tavata Tampereen pormestarin ja keskustelimme kaupunkiemme välisistä yhteistyömahdollisuuksista etenkin koulutuksen ja teknologian saralla.

Teksti: Ida Vahtera

Vieraita Kantonista
Kiinalaisvieraat aloittivat kampuskierroksen tutkimalla yliopiston pienoismallia.