Tampere Kuplii Goes Academic -sarjakuvaseminaari 23.3.

Julkaistu 14.3.2018 - 09:42

Kohtaamisia sarjakuvan saralta

Tampereen yliopiston tieteellinen Tampere Kuplii Goes Academic -sarjakuvaseminaari
perjantaina 23. maaliskuuta klo 11.00 – 15.45

Tampereen yliopiston Linna-pääkirjaston Väinö Linna -salissa, Kalevantie 5, Tampere

Yhdennentoista kerran järjestettävässä tieteellisessä sarjakuvaseminaarissa tutkitaan keskustan ja periferian kohtaamisia sarjakuvaromaanissa River of Stories, käsitellään siirtolaisuutta saksalaisessa nykysarjakuvassa ja kuullaan valokuvista osana sarjakuvakerrontaa.

Raisa Aho kertoo vieraan kohtaamisesta Ulli Lustin omaelämäkerrallisessa sarjakuvassa ja Oskari Rantala puhuu aiheesta Alan Moore ja sarjakuvien sisäiset sarjakuvamaailmat.

Seminaarin aikana jaetaan vuoden 2018 Sarjakuva-Finlandia-palkinto, jonka saajan valitsee tällä kertaa avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja.

Lisätietoja ohjelmasta ja esiintyjistä saa seminaarin verkkosivuilta. Seminaarin järjestää Tampereen yliopiston viestintätieteiden tiedekunta.

Seminaari on osa viisipäiväistä Tampere Kuplii 2018 -sarjakuvafestivaalia (21.-25.3.). Festivaalin teemana on Lasten sarjakuvaa? ja mukana Kuplinnassa ovat mm. kunniavieraat Aino Havukainen ja Sami Toivonen, kirjailija ja runoilija Aulikki Oksanen, Raatteen tien taistelut sarjakuvaksi muokanneet Pekka Lehtosaari ja Hannu Lukkarinen sekä suomalaisten suursuosikit Muumipeikko, Asterix ja Tintti.

Lisätietoja seminaarista:
Markkinointikoordinaattori Kyösti Koskela, kyosti.koskela@uta.fi
Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto

Seminaarin verkkosivut: http://www.uta.fi/cmt/tkga/index.html
Tampere Kuplii 2018: http://2018.tamperekuplii.fi/
Sarjakuva-Finlandia: http://www.sarjakuvafinlandia.fi

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 14.3.2018