Tampere3-uudistuksen johtaja ja hankekehitysjohtaja valittu

Julkaistu 22.1.2018 - 15:45

Anna-Kaisa Ikonen ja Ilkka Haukijärvi

 

Nykyiset Tampere3-hankejohtajan tehtävät jaetaan henkilövaihdoksessa kahdelle henkilölle. Tampere3-hankkeen strateginen ohjausryhmä valitsi maanantaina 22.1. Tampere3-uudistuksen johtajaksi Anna-Kaisa Ikosen ja hankekehitysjohtajaksi Ilkka Haukijärven.

Tampere3-uudistuksen johtaja Anna-Kaisa Ikonen vastaa hankkeen johtamisesta, toimii hallituksen esittelijänä sekä tiivistää sidosryhmäsuhteita. Hankekehitysjohtaja Ilkka Haukijärvi vastaa hankkeen projektinhallintakokonaisuudesta. Tampere3-uudistuksen johtaja ja hankekehitysjohtaja toimivat tiiviinä työparina.

YTT Anna-Kaisa Ikonen toimii työelämäprofessorina Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulussa. Hän on Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Tampereen kaupungin pormestarina ja sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavana apulaispormestarina sekä valtiovarainministeriössä valtiosihteerinä. Ikonen jatkaa edelleen osa-aikaisena myös työelämäprofessorin tehtävässä ja jakaa työaikansa tehtävien välillä.

- On kunnia päästä viemään eteenpäin koko korkeakoulukentän ja alueemme kannalta näin merkittävää uudistusta. Johtamistehtävä on sekä haastava että innostava, Ikonen toteaa.

FT Ilkka Haukijärvi työskentelee TAMK:ssa digitalisaatiosta ja tietojohtamisesta vastaavana johtajana. Hänen keskeisiä osaamisalueitaan ovat korkeakoulutuksen digitalisaatio, laadunhallinta ja paremman opiskelu- ja asiakaskokemuksen kehittäminen, tietojohtaminen ja organisaation oppiminen sekä strateginen johtaminen.

Ikonen ja Haukijärvi aloittavat uusissa tehtävissään tammikuun loppuun mennessä nykyisen hankejohtajan Marianne Kukon siirtyessä asteittain uusien haasteiden pariin yritystoimintaan. Mahdollisimman sujuvan siirtymän varmistamiseksi Kukko on edelleen lähiviikkona tarvittaessa osa-aikaisesti Tampere3-hankkeen käytössä.

- Haluan Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen puolesta kiittää Mariannea erinomaisesta työstä ja toivotan hänelle onnea ja menestystä tulevissa haasteissa. On hienoa, että Anna-Kaisa Ikonen ja Ilkka Haukijärvi ovat olleet käytettävissä näin nopealla varoitusajalla, sanoo Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen puheenjohtaja Marja Makarow.